Гарбузова каша

Гарбузова каша – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Осіння гарбузова каша з горіхами, медом і спеціями.

Інгредієнти

Гарбуз – 400 гр.
Рис пропарений – 70 гр.
Вершкове масло – 50 гр.
Сіль – 1/2 ч. л.
Цукор – 3 ст. л.
Мед – 2 ст. л.
Горіхи – 25 гр.
Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
Кориця – 1/2 ч. л.

Як приготувати Гарбузова каша

Гарбузова каша – звичне нам страву з дитинства. Це осіннє страву, коли гарбуз наливається формами і так і проситься до столу. Гарбуз абсолютно універсальна в приготуванні, так як з неї можна приготувати багато яскравих і смачних страв. Одним з таких є гарбузова каша. Таке блюдо готується на воді або молоці з гарбузами кашевых сортів. Можна додати абсолютно будь-яку крупу. Але найкраще в цьому блюді грає саме рис. Якщо хочете страву більш дієтичне – замініть звичайний рис на буре нешліфований рис, готуйте каші на воді, а цукор замінити медом або стевією.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти. Гарненько помити гарбуз і гарненько промити рис від крохмалю. Краще всього брати для такої каші спеціальні кашевые гарбуза – вони більш солодкі і ароматні.

Зрізати з гарбуза товсту шкірку за допомогою ножа. Видаліть гарбузове насіння, залишаючи тільки м’якоть.

Нашаткувати кубиками гарбуз великих розмірів.

Повністю залити нарізаний гарбуз водою або молоком і поставити варитися на вогонь. Варити гарбуз до м’якості близько півгодини.

Коли гарбуз стане м’якою і почне розварюватися – додайте ретельно промитий рис в кашу.

Додати цукор за смаком, 0,5 чайної ложки солі і готувати кашу до повного приготування. Вода повинна випарується, рис набрякнути, а гарбуз розвариться. За бажанням, можна кашу розім’яти з допомогою товкучки, але якщо ви, як і я, любите гарбуз шматочками, залиште як є.

У готову кашу додати мускатний горіх і корицю, за бажанням. Гарненько заправте гарбузова ласощі шматочком вершкового масла.

Очистіть волоські горіхи від шкаралупи, подрібніть і також додайте в гарбузову кашу. За бажанням, додати розпарені родзинки.

Додайте в кашу меду – так вона стане набагато багатше смаку і набагато пахучіше. Але не додавайте мед в гаряче блюдо – таким чином мед втрачає всі корисні компоненти і перетворюється в канцероген. Краще додати мед у ледь теплу гарбузову кашу або ж холодну.

Подавати гарбузову кашу як самостійне блюдо з сухофруктами і горіхами, або залити холодним молоком. Приємного апетиту!