Короп запечений в духовці

Смачніше всього вийде короп, якщо він не буде заморожений, а свіжий (краще купувати живого). Особливий смак додадуть приправи і начинка. А про ніжність його м’яса можна складати легенди!

Інгредієнти

Короп – 2 кг.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Петрушка – 1 пучок
Сіль – 1 ст. л.
Спеції – за смаком
Перець – за смаком

Як приготувати Короп запечений в духовці

Короп, запечений у фользі – це шалено смачне, корисне, можна сказати дієтичне блюдо. Для якого не потрібні особливо складні інгредієнти. Він і сам по собі шикарний! Його м’ясо містить у собі елементи, які допомагають у травленні та обмін речовин нашого організму. Незважаючи на те, що це риба річкова, вона абсолютно не кістлява, так що діти теж будуть задоволені таким вечерею. Приготування цих ласощів не займе багато вашого часу і зусиль, але спробувавши його один раз ви запам’ятаєте на довго.

Покроковий рецепт

Вибираємо рибку побільше, вона буде більш соковитою. Чистимо, потрошимо, видаляємо зябра і добре промиваємо.

Далі готуємо начинку. Очищаємо і ріжемо цибулю нарізаємо зелень петрушки. В окремому посуді змішуємо все це і додаємо перець (я використовую суміш різних перців), сіль і вибрані спеції (у мене хмелі-сунелі, коріандр).

Наступним кроком натираємо карпа зовні і всередині сіллю і перцем, начиняємо тушку підготовленою начинкою, зверху теж посипаємо травами.

Розстилаємо на столі фольгу і загортаємо в неї рибу щільно закрутити краю, бажано в 2 шари щоб вона не ушкодилася і сік не витікав на деко. По можливості краще дати карпові промаринуватися годину-дві в холодильнику.

запікати близько 1,5 годин

Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо в неї деко запікатися на годину-півтора. Якщо вам подобається рум’яна кірочка, то потрібно на етапі завершення запікання відкрити фольгу. Якщо хочете, що б риба залишалася м’якою і ніжною, залишаємо її закритою до кінця приготування. Прикрасити можна часточками лимона і зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Рибні котлети січені з морквою і сиром