Котлети рибні по-японськи

Котлети з риби сподобаються своїм цікавим смаком. Їх можна приготувати до вечері, так як вони легко засвоюються.

Інгредієнти

рибне філе – 600 г
яйця курячі – 2 шт.
борошно – 2-4 столові ложки
вино – 1 столова ложка
соєвий соус – 2 столові ложки
масло рослинне – 2 столові ложки
цукор – щіпка
перець з сіллю – за смаком

Як приготувати Котлети рибні по-японськи

Я не часто готую рибні котлети, але ці котлети мені дуже подобаються, тому що виходять одночасно соковитими і хрусткими. Дітки теж люблять таке блюдо, як скоринка в сухариках – це дуже смачно!

Покроковий рецепт

1. Спочатку пропускають через м’ясорубку рибне філе (можна використовувати будь-філе). Курячі жовтки відокремити від білків. Жовтки ретельно змішують з фаршем.

2. Додають трохи вина (вино в даному рецепті краще використовувати десертне) і просіяного борошна, перемішують.

3. Яєчні білки окремо збивають з дрібкою цукру. Збиті білки роблять котлети більш легкими. Відправляють білки в рибний фарш. Вливають соєвий соус, перемішують. Якщо фарш виходить рідкуватим, допускається додати ще трохи борошна. За смаком додають сіль і мелений перчик.

4. З рибного фаршу формують котлети і обвалюють у панірувальних сухарях. Сковорода повинна бути розпечена, з маслом. Смажать з двох боків до утворення золотої скоринки. Кришкою при смаженні не накривати, так котлетки залишаться хрусткими.

5. Готові котлети з риби подають на стіл. Як гарнір чудово підійде рис. В якості легкого гарніру можна подати овочевий салат.

Дивіться також:  Тортілья з тунцем, капустою і кукурудзою