Сьомга під кисло-солодким соусом

Смажити рибу по 3-5 хвилин з кожної сторони, не більше, так як можна пересушити

Інгредієнти

Червона риба – 200 г (сьомга або інша риба)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Морква – 30 г
Часник – 1 зубчик
Вода – 100 мл
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Лимонний сік – 1 чайна ложка (можна часточкою)
Лавровий лист – 2 шт.
Мед – 1 чайна ложка (або за смаком)
Зелень – 10 г
Рослинне масло – 3 столові ложки
Борошно – 1-2 столові ложки
Картопля – 1 шт. (варену картоплю в мундирі або запечений)

Як приготувати Сьомга під кисло-солодким соусом

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Цибулю нарізати півкільцями. Моркву нарізати соломкою. Часник розчавити ножем.

У каструлі з товстим дном на олії до золотистого кольору обсмажити цибулю. Потім закинути моркву і роздавлений часник. Смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Потім додати воду, сіль, перець, лимонну часточку (або лимонний сік), мед, лавровий лист. Тушкувати до м’якості моркви. (Смак соусу ви можете відрегулювати на свій розсуд, додати більше/менше меду або лимона).

Додати рубану зелень і борошно, перемішати, тушкувати ще 1-2 хвилини.

Рибу посолити, поперчити, обсмажити на рослинній олії з обох сторін. (Смажити рибу по 3-5 хвилин з кожної сторони, не більше, так як можна пересушити).

Картопля розчавити широким ножем (робити це прямо на тарілці). Він буде служити «платформою». Полити приготованим кисло-солодким соусом.

Викласти на картоплю сьомгу. На рибу викласти гущу кисло-солодкого соусу. Прикрасити лавровим листком.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Короп, запечений в духовці з цибулею та морквою