Цей рецепт не потребує багато часу і продуктів, так і виходить смачна і ситна каша.
Інгредієнти
Гречана крупа – 1 склянка | |
Сіль – щіпка | |
Вода – 2 склянки | |
Цукор – за смаком | |
Молоко – 1 л. | |
Масло – 50 р. | |
Горіхи – за смаком |
Гречану кашу на молоці можна готувати по-різному, але швидке приготування, думаю, підійде всім, без винятку.
Покроковий рецепт
Для того, щоб каша швидко зварилася, можна промити і замочити крупу. Буде достатньо 1-2-х годин, але можна і довше. Гречка трохи набухне.
Після замочування, крупу знову змити і відправити в каструлю з водою. Кашу посолити і варити до готовності. На приготування піде в середньому 15 хвилин.
Окремо потрібно закип’ятити молоко, його також можна посолити. А щоб прискорити процес кипіння, то можна і цукор покласти.
Коли все по-окремо готове, то потрібно насипати кашу в глибоку тарілку і залити молоком. Зверху покласти шматочок масла, можна подсладить цукром, виходячи з особистих потреб.
І останній крок – потрібно підкреслити смак страви. Для цього потрібно подрібнити горіхи і прикрасити ними кашу. Горіхи не обов’язково брати волоські, можна будь-які: кедр, мигдаль і тд.