Рис з креветками і овочами

Інгредієнти

Креветки – 300-500 г
Рис – 700 г
Морква – 4 шт.
Зелень – 50-100г
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Гриби – 200 г печериць
Лечо – 200г замороженої овочевої суміші
Оливкова олія – для смаження

Як приготувати Рис з креветками і овочами

Всі складові можуть змінюватись. Мені здається, головне в цьому рецепті покласти моркву, вона надає насолоду. Соєвий соус, як ні що інше поєднується з креветками. Зелень прикрашає і теж дає смак. Додайте будь-які овочі для додання кольору і смаку страви. З усього я солила тільки рис, так як соєвий соус дає досить солі. З часу страва готується зразкове 35 хвилин. Перші 20-25 хвилин вариться рис, креветки, обсмажується цибуля, овочі тушатся. Решта 10 хвилин все тушкується разом.

Покроковий рецепт

Поставити каструлю з водою на вогонь. Відварити креветки, злити, остудити під холодною водою і почистити. На сковороді (сотейнику) на оливковій олії обсмажити дрібно порубаний лук.

Додати до цибулі порізані гриби. Поставити гаситься під кришкою.

Через 5 хвилин закинути овочі (я брала заморожену суміш лечо, можна будь-яку іншу за вибором)

У підсоленій воді поставити вариться рис, або зробити це заздалегідь (не дайте йому перетравиться, щоб він був розсипчастий). Я готую рис у кашеварке.

Очищену моркву (4шт) натерти на крупній тертці і покласти в сотейник, обсмажити до золотистого кольору.

У сотейник додати креветки. (Якщо хочете, щоб креветки були підсмажені, закиньте їх на самому початку разом з цибулею). Порізати дрібно зелень (кріп, петрушку) і засипати туди ж.

Висипати рис в сотейник. Додати соєвий соус, перемішати.Тушкуйте все 10-15 хвилин на слабкому вогні, щоб все промокло. І подавайте до столу!

Дивіться також:  Голландський соус зі спаржею

Приємного апетиту!