Холодний хлібний суп з вишнею – такого ви точно не пробували

Холодний хлібний суп з вишнею – такого ви точно не пробували – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Холодний хлібний суп з вишнею освіжить у спекотний виснажливий день.

Інгредієнти

свіжої вишні – 350 г
воду – 15, літри
бородінського хліба – 150 г
цукру – 50 г
вишневої наливки чи лікеру – 3-4 ложки

Як приготувати Холодний хлібний суп з вишнею – такого ви точно не пробували

Щоб приготувати цю страву, потрібно буде всього лише свіжа вишня, бородинський хліб, цукор і 3-4 ложки вишневої наливки чи лікеру. Якщо суп будуть їсти діти, то замість алкогольних напоїв рекомендується використовувати вишневий сироп.

Якщо ви використовуєте не бородінський чорний хліб,а інший, додатково при варінні додайте 1/2 чайної ложки коріандру.

Покроковий рецепт

З промитих ягід потрібно видалити кісточки, але не викидати. Їх слід висипати в киплячу воду (1,5 л) і проварити 10 хвилин.

В окрему каструльку потрібно розкришити хліб разом з скоринкою, обсипаною коріандром.

Влити проціджений відвар і варити на тихому вогні, поки хліб не стане розсипатися.

Тепер масу протирають крізь сито або розбивають в блендері. Додають туди цукор, ягоди, наливку і доводять до кипіння.

Каструлю відразу знімають з вогню і залишають остигати. Потім потрібно поставити її в холодильник.

Подають вишневий суп холодним. При бажанні можна заправити його сметаною або вершками.