Холодний хлібний суп з вишнею освіжить у спекотний виснажливий день.
Інгредієнти
свіжої вишні – 350 г | |
воду – 15, літри | |
бородінського хліба – 150 г | |
цукру – 50 г | |
вишневої наливки чи лікеру – 3-4 ложки |
Щоб приготувати цю страву, потрібно буде всього лише свіжа вишня, бородинський хліб, цукор і 3-4 ложки вишневої наливки чи лікеру. Якщо суп будуть їсти діти, то замість алкогольних напоїв рекомендується використовувати вишневий сироп.
Якщо ви використовуєте не бородінський чорний хліб,а інший, додатково при варінні додайте 1/2 чайної ложки коріандру.
Покроковий рецепт
З промитих ягід потрібно видалити кісточки, але не викидати. Їх слід висипати в киплячу воду (1,5 л) і проварити 10 хвилин.
В окрему каструльку потрібно розкришити хліб разом з скоринкою, обсипаною коріандром.
Влити проціджений відвар і варити на тихому вогні, поки хліб не стане розсипатися.
Тепер масу протирають крізь сито або розбивають в блендері. Додають туди цукор, ягоди, наливку і доводять до кипіння.
Каструлю відразу знімають з вогню і залишають остигати. Потім потрібно поставити її в холодильник.
Подають вишневий суп холодним. При бажанні можна заправити його сметаною або вершками.