Рецепт дуже простий, головне дотримуватися пропорції спецій і вимочити огірки перед засоленням. Обов’язково порадуйте своїх близьких хрусткими малосольними огірочками.
Інгредієнти
Огірки – 1,5 кг | |
Вода – 2 л | |
Сіль – 3 ст. л. | |
Цукор – 1,5 ст. л. | |
Перець горошком – 5-7 шт | |
Лавровий лист – 1 шт | |
Кріп (парасольки) – 3-5 шт. | |
Часник – 5-7 зубчиків |
Малосольні огірки завжди до речі на святковому застіллі, та й просто на обідньому столі в якості холодної закуски. Щоб приготувати хрусткі огірочки, їх потрібно попередньо вимочити в холодній воді 3-4 години. Це і є їх секретом.
Покроковий рецепт
Щоб огірки вийшли хрусткими, їх потрібно промити, обрізати з кінців хвостики і замочити на 3-4 години у холодній воді.
Нарізати часник дрібними часточками. Приготувати розсіл: сіль, цукор, вода. Воду можна використовувати кип’ячену, кімнатної температури.
В посуд, в якій огірки будуть настоюватися, на дно покласти кріп, перець горошком, часник і лавровий лист.
Викладаємо зверху огірки. Вони повинні щільно прилягати один до одного.
Приготовленим розсолом залити огірки, можна покласти зверху тарілку, щоб повністю занурити їх у розсіл. Прибрати в холод на добу.
Огірочки готові через добу, але можна дати їм постояти трохи довше. Приємного апетиту!