Куряче філе в мигдальній крихті

Інгредієнти

Куряче філе – 3 шт.
Мигдальні горіхи – 2/3 склянки
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Оливкова олія – 3 столові ложки
Часник –
Чебрець – кілька гілочок

Як приготувати Куряче філе в мигдальній крихті

Ще один варіант приготування курячого філе. Всім раджу. Легко приготувати на вечерю, смачно подати на святковий стіл гостям. І ніякої зайвої метушні біля плити. Куряче філе не потрібно відбивати (так ви нашкодите і воно вийде ще сухіше). Головне стежити за часом запікання і вчасно витягнути м’ясо з духовки! Куряче м’ясо виходить ніжним і соковитим. Все що входить в мигдалеву суміш не можна. Оливкова олія і чебрець дають насичений аромат пряної трави і оливок. Часник відмінно поєднується з курячим м’ясом і так само необхідний в цьому блюді. Горішки я використовую мигдальні, але якщо хочете, щоб блюдо вийшло дешевше, можна замінити на суміш арахісу і волоських горіхів. Мигдаль я не очищала, так як лушпиння абсолютно не заважає при поїданні м’яса, навіть навпаки, поверхня страви виглядає більш приємного золотистого кольору. Їсти таке куряче м’ясо краще відразу, так як на наступний день воно вже не таке соковите, хоча на вигляд таке ж гарне. Готуючи цю страву на свято, можна заздалегідь м’ясо обваляти в мигдальній крихті, а запікати вже при гостях. З урахуванням додаткового гарніру інгредієнти розраховано на 3 порції.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Часник почистити, закинути в чашу блендера. Туди ж пересипати мигдаль (чистити горіхи я не стала), влити оливкову олію, додати сіль, перець, листочки чебрецю.

Все перемолоти в крихту. Мигдалеву суміш перекласти на плоску тарілку.

Куряче філе промити, обсушити (або промокнути паперовим рушником). Кожне філе з усіх боків обваляти в мигдальній суміші (за рахунок того що додано оливкова олія, крихта не буде сильно обсипатись).

Дивіться також:  Помідори, фаршировані рисом і кількою в томаті

Перекласти куряче філе, обсыпанное в мигдальній крихті на решітку. Під решітку поставити деко. Всі відправити в розігріту до 180 градусів духовку (середній рівень). Зверху м’ясо я накривала пекарської папером, так як духовка у мене сильна. Через 15 хвилин починайте перевіряти м’ясо, воно може бути готове, а може і ні, так як духовки у всіх різні. У цьому рецепті головне не перетримати м’ясо, інакше воно може вийти сухим.

Як перевірити готовність курячого філе?
В саму товсту філейну частину застроміть ніж. Повинен витекти прозорий сік, якщо соку немає – м’ясо пересушена. Куряче філе в мигдальній крихті готово. Таке блюдо ідеально підійде для людей, що дотримують дієту. Подавати відразу з будь-яким гарніром і овочами.
Приємного апетиту!