З картоплі можна приготувати безліч смачних страв, в число яких входять і деруни. Таку випічку з картоплі теж можна зробити по-різному. Наша кулінарна варіація – з морквою, цибулею і зелен

Інгредієнти
| Морква — 1 шт. | |
| Цибуля ріпчаста — 1 шт. | |
| Картопля — 3 шт. | |
| Масло рослинне — 5 ст. л. | |
| Яйце — 1 шт. | |
| Борошно — 2 ст. л. | |
| Цибулю зелений — 3-4 пера | |
| Сіль — за смаком | |
| Перець мелений чорний — за смаком |
Для того, щоб посмажити на сковороді картопляні оладки – деруни – потрібно підготувати картоплю, моркву, ріпчасту цибулю. Із зелені у нас – теж цибулю. Інгредієнти подрібнити, потім з’єднаємо разом. З отриманого картопляного тіста нажарим смачних дерунів. Подробиці – в рецепті.до
Покроковий рецепт

Займемося в першу чергу морквою і цибулею. Очистимо інгредієнти і подрібнити їх. Моркву натремо, цибулю – дрібно порубаємо.

У сковороді подогреем пару десертних ложок рослинного масла. Підсмажимо подрібнену моркву з цибулею до м’якості.

Поки готується піджарка, очистимо картопляні бульби. Подрібнимо їх за допомогою великої терки. З картопляної маси бажано віджати сік.

У картопляну масу викладаємо піджарку, вбиваємо яйце, підсипаємо борошно. Нарізаємо зелену цибулю і теж відправляємо в миску до інгредієнтів. Не забуваємо кинути дрібку солі і поперчити.

Добре перемішуємо інгредієнти. Картопляне тісто для дерунів готово.

У сковороді розігріваємо рослинне масло. Деруни формуємо на сковороді за допомогою столової ложки. Смажимо їх, перевертати з одного боку на іншу.

Апетитні деруни з морквою, цибулею і зеленню готові! Всім приємного перекусу!