Картопляні деруни з морквою, цибулею, зеленню

Картопляні деруни з морквою, цибулею, зеленню – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З картоплі можна приготувати безліч смачних страв, в число яких входять і деруни. Таку випічку з картоплі теж можна зробити по-різному. Наша кулінарна варіація – з морквою, цибулею і зелен

Інгредієнти

Морква – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Картопля – 3 шт.
Масло рослинне – 5 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Борошно – 2 ст. л.
Цибулю зелений – 3-4 пера
Сіль – за смаком
Перець мелений чорний – за смаком

Як приготувати Картопляні деруни з морквою, цибулею, зеленню

Для того, щоб посмажити на сковороді картопляні оладки – деруни – потрібно підготувати картоплю, моркву, ріпчасту цибулю. Із зелені у нас – теж цибулю. Інгредієнти подрібнити, потім з’єднаємо разом. З отриманого картопляного тіста нажарим смачних дерунів. Подробиці – в рецепті.до

Покроковий рецепт

Займемося в першу чергу морквою і цибулею. Очистимо інгредієнти і подрібнити їх. Моркву натремо, цибулю – дрібно порубаємо.

У сковороді подогреем пару десертних ложок рослинного масла. Підсмажимо подрібнену моркву з цибулею до м’якості.

Поки готується піджарка, очистимо картопляні бульби. Подрібнимо їх за допомогою великої терки. З картопляної маси бажано віджати сік.

У картопляну масу викладаємо піджарку, вбиваємо яйце, підсипаємо борошно. Нарізаємо зелену цибулю і теж відправляємо в миску до інгредієнтів. Не забуваємо кинути дрібку солі і поперчити.

Добре перемішуємо інгредієнти. Картопляне тісто для дерунів готово.

У сковороді розігріваємо рослинне масло. Деруни формуємо на сковороді за допомогою столової ложки. Смажимо їх, перевертати з одного боку на іншу.

Апетитні деруни з морквою, цибулею і зеленню готові! Всім приємного перекусу!