Квасолевий суп з томатами і курячим м’ясом дуже смачний і корисний. Спробуйте приготувати його за нашим рецептом і порадувати чудовим обідом себе і своїх близьких.
Інгредієнти
Квасоля – 800 гр. | |
Курка – 500 гр. | |
Картопля – 500 гр. | |
Морква – 1 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Вода – 1,5 л | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Томатна паста – 2 ст. л. | |
Рослинне масло – 10 мл |
Сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі рецепт легкого в приготуванні, смачного і корисного квасоляного супу з томатами на курячому бульйоні. Це блюдо примудряється поєднувати в собі постійно використовуються і багатьма улюблені овочі, такі як картопля, цибуля та морква, зі стиглими помідорами, соковитою квасолею і ніжним курячим м’ясом. Повірте, таке поєднання доведеться Вам до душі. А з приготуванням впорається навіть початківець кулінар. Досвідчений кухар зможе ще раз відпрацювати свої навики і поекспериментувати з вибором інгредієнтів і спецій.
Покроковий рецепт
Для того, щоб приготувати квасолевий суп з томатами і куркою спершу слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Взяти 500 гр. курки, можна брати будь-яку з частин, яка найбільше до смаку (наприклад, стегенця за кількістю порції). Так само 500 гр. свіжого картоплі. і 800 гр. консервованої квасолі (можна різних кольорів). Курку помити, покласти в каструлю об’ємом не менше 3х літрів і залити 1,5 літрами чистої фільтрованої води. Картоплю очистити, помити і нарізати брусочками. З квасолі злити рідину.
Далі почистити, помити і нарізати тонкою соломкою середнього розміру морква (її можна нарізати на невеликі брусочки або натерти на крупній тертці). Цибуля (середнього розміру) теж почистити, помити і дрібно порізати. Два великих томата помити і нарізати підлозі часточками.
Моркву, цибулю і томати скласти в сковороду, заздалегідь змащену рослинною олією і обсмажити протягом 5 хвилин. Додати туди 2 столові ложки томатної пасти. Тушкувати до готовності ще хвилин 5.
У заздалегідь зварений бульйон відпустити картоплю, квасолю і засмажку. Варити до готовності картоплі хвилин 20. За 5 хвилин до закінчення приготування додати в суп сіль і спеції за смаком: чорний перець, зелень (кріп, петрушка, базилік), червоний перець, карі, лавровий лист, чебрець і мускатний горіх. Можливі варіації при виборі приправ. (М’ясо, як варіант, заздалегідь дістати з бульйону на окрему тарілку і нашаткувати, потім додавши назад в суп.)
Готового супу дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Подавати гарячим або теплим, можна зі сметаною. Приємного апетиту!