Макарони Орзо з морквою і грибами

Макарони Орзо з морквою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Макарони Орзо – макарони з твердих сортів пшениці, розміром менше кедрових горішків.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 3-5 листів капусти, дрібно порізаної
Макарони – 200 г макаронів Орзо (Оrzo)
Морква – 150 г
Гриби – 200 г шиітаке, нарізаних кубиками
Рослинне масло – 200 г грибів шиітаке, нарізаних кубиками
Ріпчаста цибуля – 2 цибулини середнього розміру, дрібно нарізані
Часник – 4 зубчики часнику, подрібненого
Імбир – 1 ст. л. свіжого, тертого
Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
Соєвий соус – 1 ст. л.
Мелений чорний перець – .
Сіль – .
Сир пармезан – .

Як приготувати Макарони Орзо з морквою і грибами

Варіації:
Для вегетаріанців: не додавати сир.
Для всеїдних: за бажанням додати трохи бекону або ковбаси.

4-6 порцій в якості гарніру

Покроковий рецепт

Макарони відварити до готовності. Злити воду, додати трохи масла, перемішати, відкласти в сторону.Моркву почистити, нарізати на маленькі кубики.

Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору (близько 3 хвилин).

Відсунути моркву в бік, додати в сковороду нарізану кубиками цибулю, смажити до коричневого кольору (близько 3 хвилин). Додати подрібнений часник і тертий імбир, перемішати їх з цибулею.

Цибулю з часником зрушити в бік, викласти в сковороду гриби, нарізані кубиками, смажити протягом 4-х хвилин, іноді перевертаючи.

Лук повинен бути золотисто-коричневий, морква повинна стати м’якою. Додати оцет, соєвий соус і 2 столові ложки олії, перемішати, смажити 3 хвилини на слабкому вогні. Потім додати макарони Орзо, перемішати, щоб вони стали коричневими. Останньою закинути капусту. Вимкнути вогонь і за смаком додати сіль і перець.

Перед подачею посипати тертим пармезаном.
Приємного апетиту!