Макарони Орзо – макарони з твердих сортів пшениці, розміром менше кедрових горішків.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 3-5 листів капусти, дрібно порізаної | |
Макарони – 200 г макаронів Орзо (Оrzo) | |
Морква – 150 г | |
Гриби – 200 г шиітаке, нарізаних кубиками | |
Рослинне масло – 200 г грибів шиітаке, нарізаних кубиками | |
Ріпчаста цибуля – 2 цибулини середнього розміру, дрібно нарізані | |
Часник – 4 зубчики часнику, подрібненого | |
Імбир – 1 ст. л. свіжого, тертого | |
Бальзамічний оцет – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 1 ст. л. | |
Мелений чорний перець – . | |
Сіль – . | |
Сир пармезан – . |
Варіації:
Для вегетаріанців: не додавати сир.
Для всеїдних: за бажанням додати трохи бекону або ковбаси.
4-6 порцій в якості гарніру
Покроковий рецепт
Макарони відварити до готовності. Злити воду, додати трохи масла, перемішати, відкласти в сторону.Моркву почистити, нарізати на маленькі кубики.
Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору (близько 3 хвилин).
Відсунути моркву в бік, додати в сковороду нарізану кубиками цибулю, смажити до коричневого кольору (близько 3 хвилин). Додати подрібнений часник і тертий імбир, перемішати їх з цибулею.
Цибулю з часником зрушити в бік, викласти в сковороду гриби, нарізані кубиками, смажити протягом 4-х хвилин, іноді перевертаючи.
Лук повинен бути золотисто-коричневий, морква повинна стати м’якою. Додати оцет, соєвий соус і 2 столові ложки олії, перемішати, смажити 3 хвилини на слабкому вогні. Потім додати макарони Орзо, перемішати, щоб вони стали коричневими. Останньою закинути капусту. Вимкнути вогонь і за смаком додати сіль і перець.
Перед подачею посипати тертим пармезаном.
Приємного апетиту!