Свіжий базилік в достатку на овочевих ринках, і ви знаєте, що це значить? Соус Песто! Багато-багато Песто! А якщо додати в нього кедрові горішки… м-м-м-м, це щось чарівне!
Інгредієнти
Часник – 4 зубчики | |
Кедрові горішки – /2 склянки (підсмажених) | |
Базилік – 1 великий пучок | |
Петрушка – 1 невеликий пучок | |
Сир пармезан – 1/2 склянки свіжого тертого сир | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Оливкова олія – 1/4 склянки | |
Вершки – 3 склянки | |
Куряча грудки – 500 г (без кісток, без шкіри, нарізаною смужками) | |
Макарони – 500 г (пенне) |
Свіжий базилік в достатку на овочевих ринках, і ви знаєте, що це значить? Соус Песто! Багато-багато Песто! А якщо додати в нього кедрові горішки… м-м-м-м, це щось чарівне!
У мене вже є плани, це блюдо я знову приготую на вихідні )).
Покроковий рецепт
Підготувати макарони відповідно до інструкції на упаковці.
Приготувати соус Песто.
За допомогою кухонного комбайна перемолоти, в першу, часник. Потім додати базилік і петрушку, подрібнити. Закинути сир пармезан (тертий), сіль і перець, перемішати ложкою. Додати оливкової олії (приблизно за смаком). Консистенція соусу повинна бути не клейка, але й не рідка. В останню чергу додати кедрові горішки, злегка перемолоти в блендері/комбайні (це дуже смачно, так як ці горішки-самородки так гарні!)
Змішати 1/3 соусу песто з курячим філе, нарізаним на смуги. Нагріти сковороду на середньому вогні, налити невелику кількість оливкової олії. Суміш обсмажити на сковороді до готовності. Потім додати вершки і перемішати. Підігріти, не доводячи до кипіння, зняти з вогню. Додати залишився соус песто, знову перемішати. Злити макарони і додати смажену курку з соусом Песто. При бажанні, присипати тертим пармезаном.