.
Інгредієнти
Помідори – 10-14 невеликих помідорів, нарізаних на 4 частини | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Ріпчаста цибуля – 1 маленька цибулина, дрібно нарізана | |
Часник – 2 зубчики часнику, подрібненого | |
Червоний перець – 1/2 чайної ложки | |
Вершкове масло – 20 г | |
Томатна паста – 1 банка (200 г) | |
Петрушка – жменя свіжої петрушки, нарізана (необов’язково, але смак дає чудовий) | |
Спагетті – . |
Я дуже люблю макарони. Їх можна їсти кожен день, весь час різні і подавати з різними соусами. Спагетті з томатним соусом із запечених томатів – одне з улюблених моїх страв з макаронів. Страва готується легко і швидко. Єдине, помідори вимагають тривалого запікання (45 хвилин). Смак і консистенцію соусу з помідорів можна відрегулювати на свій розсуд, додаючи цукор або мед. Любителям кислинки можна додати лимонний сік або оцет. Теж вийти дуже цікаво. Кількість інгредієнтів розрахована на 3-4 людини.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 300 F (150 С за цельсієм) градусів.
Приготувати томатний соус для спагетті.
Кожен помідор розрізати на 4 частини, покласти на деко, вистелений пергаментним папером і поставити в духовку. Запікати овоч близько 45 хвилин. Помідори повинні трохи підсмажитися, і стати м’якими.
Завжди перевіряйте їх в процесі запікання і перевертайте, щоб вони не прилипли і не підгоріли. Ось що повинно вийде (див. фото).
Макарони приготуйте по звичайному вам способом або за інструкцією, відкладіть в сторону. Спагетті не промивайте! Якщо макарони промити, змиється крохмаль, і тому вони не зможуть гарненько просочитися томатним соусом.
1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику почистіть і дрібно поріжте. Відкладіть поки в сторону. У сотейнику на середньому вогні розігрійте оливкову (як я вже писала можна замінити на рослинне) масло, додайте дрібно нарізаний часник, цибулю і червоний перець чилі.
Смажте на середньому вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору цибулі.
Потім додайте смажені помідори і вершкове масло (якщо бажаєте, можна зняти з помідорів шкірку, це зробити буде зовсім просто, так як вони запечені). Тушкуйте помідори 2-3 хвилини, вимкніть вогонь і, використовуючи занурювальний блендер, зробіть пюре, тобто перетворіть приготовану суміш в густий томатний соус.
Потім додайте 200 мл томатної пасти, трохи води (на око), і досягайте на свій розсуд необхідну консистенцію. Так само я додаю трохи цукру (але не більше 1 чайної ложки) і солі. Регулюю смак.
При подачі готову спагетті викласти на плоску тарілку. На макарони викласти томатний соус для спагетті, присипати жменею рубаною петрушки.
Приємного апетиту!