Спагетті з томатним соусом із запечених томатів

Спагетті з томатним соусом із запечених томатів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Помідори – 10-14 невеликих помідорів, нарізаних на 4 частини
Оливкова олія – 2 столові ложки
Ріпчаста цибуля – 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
Часник – 2 зубчики часнику, подрібненого
Червоний перець – 1/2 чайної ложки
Вершкове масло – 20 г
Томатна паста – 1 банка (200 г)
Петрушка – жменя свіжої петрушки, нарізана (необов’язково, але смак дає чудовий)
Спагетті – .

Як приготувати Спагетті з томатним соусом із запечених томатів

Я дуже люблю макарони. Їх можна їсти кожен день, весь час різні і подавати з різними соусами. Спагетті з томатним соусом із запечених томатів – одне з улюблених моїх страв з макаронів. Страва готується легко і швидко. Єдине, помідори вимагають тривалого запікання (45 хвилин). Смак і консистенцію соусу з помідорів можна відрегулювати на свій розсуд, додаючи цукор або мед. Любителям кислинки можна додати лимонний сік або оцет. Теж вийти дуже цікаво. Кількість інгредієнтів розрахована на 3-4 людини.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 300 F (150 С за цельсієм) градусів.

Приготувати томатний соус для спагетті.
Кожен помідор розрізати на 4 частини, покласти на деко, вистелений пергаментним папером і поставити в духовку. Запікати овоч близько 45 хвилин. Помідори повинні трохи підсмажитися, і стати м’якими.

Завжди перевіряйте їх в процесі запікання і перевертайте, щоб вони не прилипли і не підгоріли. Ось що повинно вийде (див. фото).

Макарони приготуйте по звичайному вам способом або за інструкцією, відкладіть в сторону. Спагетті не промивайте! Якщо макарони промити, змиється крохмаль, і тому вони не зможуть гарненько просочитися томатним соусом.

1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику почистіть і дрібно поріжте. Відкладіть поки в сторону. У сотейнику на середньому вогні розігрійте оливкову (як я вже писала можна замінити на рослинне) масло, додайте дрібно нарізаний часник, цибулю і червоний перець чилі.

Смажте на середньому вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору цибулі.

Потім додайте смажені помідори і вершкове масло (якщо бажаєте, можна зняти з помідорів шкірку, це зробити буде зовсім просто, так як вони запечені). Тушкуйте помідори 2-3 хвилини, вимкніть вогонь і, використовуючи занурювальний блендер, зробіть пюре, тобто перетворіть приготовану суміш в густий томатний соус.

Потім додайте 200 мл томатної пасти, трохи води (на око), і досягайте на свій розсуд необхідну консистенцію. Так само я додаю трохи цукру (але не більше 1 чайної ложки) і солі. Регулюю смак.

При подачі готову спагетті викласти на плоску тарілку. На макарони викласти томатний соус для спагетті, присипати жменею рубаною петрушки.
Приємного апетиту!