Черепашки (конкильони), фаршировані курячим фаршем

Черепашки (конкильони), фаршировані курячим фаршем під сиром.

Інгредієнти

курячий фарш – 400 грам приблизно
великі макарони «черепашок» – 400 грам конкильони
ріпчаста цибуля – 1 головка
сметана – 2 столових ложки
кетчуп – 5 столових ложок
вершкове масло – 2 столові ложки
твердий сир – 4 столові ложки тертий на тертці
спеції – за смаком та бажанням

Як приготувати Черепашки (конкильони), фаршировані курячим фаршем

Багато хто в розпал літа мріє про море, а хтось вже нестерпно нудьгує по морю. Хтось переглядає старі фотографії в купальнику неподалік від пляжу або плескаючись у теплих і приємних хвилях, а кому-то досі сниться запах піску. А у кого-то ще все попереду…

Якщо річний відпустка закінчилася, а ще так хочеться трохи атмосфери відпочинку, допомогти може дуже смачне і апетитне блюдо. За формою делікатес нагадує морські черепашки, а за смаком – легку закуску.

Інгредієнт, який входить до складу начинки дуже складно вгадати, так як він став дуже легким і повітряним. Можна починати готувати?

Покроковий рецепт

Почати варто з начинки. Потрібно взяти курячу м’якоть і головку ріпчастої цибулі, потім пропустити їх через м’ясорубку. Після цього потрібно зробити хороший фарш. Для цього необхідно додати в курку спеції на смак (це може бути просто середня кількість солі, перець або що-небудь набагато гостріше або навпаки – менш гостре), розвести холодною або теплою водою. Коли маса цілком і повністю задовольнить естетичні уподобання, можна продовжувати працювати над стравою.

Далі треба взяти сметану змішати її з кетчупом, збити все виделкою до отримання однорідної маси. Томатно-сметанную поливання відкладемо поки що убік.

Після цього необхідно дістати з пакета макарони «Черепашки» і гарненько їх відварити в підсоленій воді. Важливо, щоб макаронні вироби всередині все ж залишалися трохи твердими. Після впевненості в тому, що все пройшло за планом, вода з каструлі зливається, а мушлі піддаються легкому остуження. Після того, як вони трохи охолонуть, можна переходити на наступний етап.

Дивіться також:  Млинці, фаршировані рисом і копченою куркою

Приготований фарш з курки і ріпчастої цибулі необхідно помістити всередину черепашок.

Після виконаної роботи, щоб страва ще більше закріпилася і стала по-справжньому смачним, його потрібно ще трохи обробити. Необхідно дістати форму для запікання і як слід змастити її маслом, а після цього помістити туди майже готові черепашки.

Тут знадобитися томатно-сметанний соус, їм слід полити всю форму і розкласти по верху невеликі кубики вершкового масла. Все це дійство тепер можна сміливо відправляти в духовку, попередньо посипавши зверху твердим сиром. Запікати черепашки з курячої начинкою необхідно двадцять хвилин при температурі двісті градусів Цельсія.

Після цього страву можна прикрасити зеленню і сміливо подавати на стіл. Важливо, щоб воно було гарячим. Так зберігається більше смаку і аромату. Головним плюсом цих ситних черепашок є те, що не потрібно витрачати багато часу біля плити, марно намагаючись приготувати що-то. На те, щоб зробити блюдо знадобиться близько години, а то й менше. Але який результат. Варто спробувати, щоб побалувати себе або пригостити рідних і близьких.