Спагетті з томатним соусом із запечених томатів

Спагетті з томатним соусом із запечених томатів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 300 F (150 С за цельсієм) градусів.

Приготувати томатний соус для спагетті.
Кожен помідор розрізати на 4 частини, покласти на деко, вистелений пергаментним папером і поставити в духовку. Запікати овоч близько 45 хвилин. Помідори повинні трохи підсмажитися, і стати м’якими.

Завжди перевіряйте їх в процесі запікання і перевертайте, щоб вони не прилипли і не підгоріли. Ось що повинно вийде (див. фото).

Макарони приготуйте по звичайному вам способом або за інструкцією, відкладіть в сторону. Спагетті не промивайте! Якщо макарони промити, змиється крохмаль, і тому вони не зможуть гарненько просочитися томатним соусом.

1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику почистіть і дрібно поріжте. Відкладіть поки в сторону. У сотейнику на середньому вогні розігрійте оливкову (як я вже писала можна замінити на рослинне) масло, додайте дрібно нарізаний часник, цибулю і червоний перець чилі.

Смажте на середньому вогні близько 5 хвилин до золотистого кольору цибулі.

Потім додайте смажені помідори і вершкове масло (якщо бажаєте, можна зняти з помідорів шкірку, це зробити буде зовсім просто, так як вони запечені). Тушкуйте помідори 2-3 хвилини, вимкніть вогонь і, використовуючи занурювальний блендер, зробіть пюре, тобто перетворіть приготовану суміш в густий томатний соус.

Потім додайте 200 мл томатної пасти, трохи води (на око), і досягайте на свій розсуд необхідну консистенцію. Так само я додаю трохи цукру (але не більше 1 чайної ложки) і солі. Регулюю смак.

При подачі готову спагетті викласти на плоску тарілку. На макарони викласти томатний соус для спагетті, присипати жменею рубаною петрушки.
Приємного апетиту!