Для приготування такого малокалорійної вівсяного десерту знадобиться також густий натуральний йогурт, бажано, щоб він був без будь-яких добавок.
Інгредієнти
пластівці вівсяні – шість ст. ложок | |
відфільтрована вода холодна – 300 мл | |
незбиране молоко – третину склянки | |
приправи для десертних страв – за смаком | |
пісок цукровий тростинний – одна ст. ложка | |
натуральний йогурт густий – 250 мл | |
морська сіль мелкомолотая – за смаком | |
банан – 1небольшой | |
мед – 1 ч. ложка |
Для приготування такого малокалорійної вівсяного десерту знадобиться також густий натуральний йогурт, бажано, щоб він був без будь-яких добавок.
Покроковий рецепт
У невеликій товстостінній каструлі закип’ятити достатня кількість питної води, за смаком насипати сіль, додати цукровий пісок і вівсяні пластівці швидкого приготування.
Перемішати компоненти, накрити посуд кришкою і варити вівсянку до повної готовності на помірному вогні, не допускаючи її пригорання.
Як тільки вівсянка приготується, перекласти її в миску, злегка остудити і збити гарненько. Влити тепле молоко, продовжити процес збивання, потім підготувати порційні ємності.
В окремому посуді збити необхідну кількість густого йогурту, після чого можна зайнятися складанням листкового десерту.
Збираємо десерт. Вівсяну масу розкласти по порційних ємкостей. Потім створити шар з збитого густого йогурту. Присипати десерт якимись прянощами для десертних страв.
Зверху викласти порізані шматочки банана і присипати трохи вівсяними пластівцями. Можна полити все ложечкою меду. Подавати до столу в охолодженому вигляді.