Для приготування такого малокалорійної вівсяного десерту знадобиться також густий натуральний йогурт, бажано, щоб він був без будь-яких добавок.

Інгредієнти
| пластівці вівсяні — шість ст. ложок | |
| відфільтрована вода холодна — 300 мл | |
| незбиране молоко — третину склянки | |
| приправи для десертних страв — за смаком | |
| пісок цукровий тростинний — одна ст. ложка | |
| натуральний йогурт густий — 250 мл | |
| морська сіль мелкомолотая — за смаком | |
| банан — 1небольшой | |
| мед — 1 ч. ложка |
Для приготування такого малокалорійної вівсяного десерту знадобиться також густий натуральний йогурт, бажано, щоб він був без будь-яких добавок.
Покроковий рецепт
У невеликій товстостінній каструлі закип’ятити достатня кількість питної води, за смаком насипати сіль, додати цукровий пісок і вівсяні пластівці швидкого приготування.
Перемішати компоненти, накрити посуд кришкою і варити вівсянку до повної готовності на помірному вогні, не допускаючи її пригорання.
Як тільки вівсянка приготується, перекласти її в миску, злегка остудити і збити гарненько. Влити тепле молоко, продовжити процес збивання, потім підготувати порційні ємності.
В окремому посуді збити необхідну кількість густого йогурту, після чого можна зайнятися складанням листкового десерту.
Збираємо десерт. Вівсяну масу розкласти по порційних ємкостей. Потім створити шар з збитого густого йогурту. Присипати десерт якимись прянощами для десертних страв.
Зверху викласти порізані шматочки банана і присипати трохи вівсяними пластівцями. Можна полити все ложечкою меду. Подавати до столу в охолодженому вигляді.