Мигдальні кекси з лохиною

Мигдальні кекси з лохиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Для тіста:
Мигдальні горіхи – 100 г
Вершкове масло – 100 г
Цукор – 100 г
Борошно – 70 г
Жовток курячий – 2 шт.
Яйця курячі – 1 шт.
Лохина – 150 г
Для глазурі:
Курячий білок – 1/2 шт.
Мигдальний сироп – 1 чайна ложка
Цукрова пудра – 50-100 г

Як приготувати Мигдальні кекси з лохиною

Кекси – це тістечка з тягучого здобного тіста з додаванням сухофруктів, ягід, горіхів, шматочків свіжих фруктів, цукатів, шоколаду… Принадність у тому, що в кекси можна покласти що завгодно, так як за смаком він повинен бути пряним і ароматним.

Виставляю на ваш суд мигдальні кекси з лохиною. Звичайно, ягоду можна замінити на іншу, не кислу. А можна взагалі без ягоди. Тоді, раджу мигдаль молоти не сильно, щоб у випічці відчувалися шматочки горішків. Виходити чудові кекси з мигдалем. Піч найкраще кекси в силіконових формах. Експериментуйте… І чекаю ваших вражень чи нарікань 🙂 .

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 кексів, так що якщо ви чекаєте гостей збільште кількість продуктів.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

100 г розм’якшеного (але не розтопленого!) вершкового масла розтерти за допомогою вилки з 100 г цукру дочиста.

Взяти 2 курячих яйця, відокремити білки від жовтків. 2 жовтки додати в цукрово – масляну суміш, збити міксером на маленькій швидкості до однорідності (можна збити і виделкою).

Додати 1 ціле яйце, збити до отримання кремоподібній маси.

Потім додати 100 г меленого мигдалю (можна купити готовий перемелений мигдаль, а можна подрібнити будинку в блендері). І додати частинами просіяне борошно вищого сорту, перемішати до розчинення грудочок.

Лохину помити, обсушити. Закинути в приготоване тісто лохину, акуратно перемішати столовою ложкою, намагаючись не пошкодити ягоди.

Тісто викласти у формочки (силіконові формочки мастила не вимагають, якщо у вас жерстяні – змастіть вершковим маслом). Врахуйте, що при випічці тісто піднімається на 1/3. Випікати кекси з мигдалем і лохиною на вже розігрітій до 170 С духовці близько 30 хвилин, накривши пергаментним папером. Потім пекти ще 10 хвилин при тій же температурі без паперу. Вийняти кекси з духовки і остудити у формі. Потім вийняти з формочок, укласти на блюдо.

Тепер приготувати білкову «шапку» для кексів. Білки збити міксером з цукровою пудрою до щільної піни, додавши трохи мигдального сиропу. Якщо хочете масу погустіше, додайте побільше цукрової пудри, вийде консистенція крему. Для кращого збивати додати трохи лимонної кислоти. Прикрасьте остиглі мигдальні кекси збитим кремом і ягодами.
Приємного апетиту!