Печені яблука з сирно-горіховою начинкою

Печені яблука з сирно-горіховою начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Обов’язково при запіканні використовуйте форму з бортами, щоб фіксувала яблука, інакше вони розповзуться.

Інгредієнти

Яблука – 7 шт.
сир – 3-4 ст. л.
мед – 1 ст. л.
горіхи волоські – жменя за смаком
кориця – 1 ч. л.

Як приготувати Печені яблука з сирно-горіховою начинкою

Зима, хочеться закутатися в плед, випити гарячого чаю та з’їсти чогось смачненького. Але щоб навесні не жаліти і з плачем і жалем не дивитися на себе в дзеркало, пропоную смачний і корисний десерт. У складі тільки корисні продукти.

Варіантів приготування дуже багато, можна додавати інгредієнти і змінювати склад начинки.
В рецепті замість цукру використовуємо мед, не бійтеся його запікати, хоч у багатьох джерелах пишуть, що мед не можна піддавати великим температур і т. д. і т. п, але насправді це міф, його корисність не зменшується.

Покроковий рецепт

Яблука вимити, обсушити. Зрізати верхівку (капелюшок), очистити серединку, але дно повинно бути товстим близько 1 див. Яблука брала середнього розміру, щільної структури.

Для приготування начинки змішати сир, горіхи (нарізати), корицю та мед. Можна додати родзинки, чорнослив, фініки, абсолютно будь-які сухофрукти.


Нафарширувати яблука начинкою і закрити капелюшками. Помістити у форму і відправити в духовку при температурі 200 градусів на 30-40 хвилин.


Виймаємо з духовки і чекаємо коли охолонуть. Не залишайте в духовці після приготування навіть якщо вона вимкнена, процес приготування буде продовжуватися і яблука можуть перетворитися на кашу.
Приємного апетиту!