Кускус з смаженими креветками і томатами

Кускус з смаженими креветками і томатами – страва італійської кухні

Інгредієнти

оливкової олії – 1 столова ложка
цибулю – 1 голівка дрібно нарізаний
морква – 1 шт. очищена і нарізана
часник – 3 зубчики тертий
томатний сік з помідорами – 400 мл
сухого білого вина – 1 чашка
сіль – 1/2 чайна ложка або за смаком
свіжомеленого чорного перцю – 1/2 чайна ложка або за смаком
вода – на-віч
кускуса – 2 чашки
великих креветок – 500 г очищених
сік 1 лимона – 1 лимона
свіжої петрушки – 1 столова ложка нарізаної свіжої
сушених подрібнених червоних перцева пластівців – 1 чайна ложка

Як приготувати Кускус з смаженими креветками і томатами

Може здатися дивним, що в італійській кулінарної кухні є страва з кус-кусом (зробленим з борошна манної крупи), але кус-кус насправді є одним з основних продуктів сицилійської кухні. Протягом століть культура Південної Італії і особливо сицилійська – перебувала під сильним впливом Північної Африки та Греції, і цей рецепт є прекрасним кулінарним прикладом.

Покроковий рецепт

У великій каструлі, розігрійте ¼ склянки олії на середньому вогні. Коли олія нагріється, додайте цибулю, моркву і половину часнику і смажте до тих пір, поки цибуля не стане м’яким, близько 5 хвилин.

Додайте помідори з соком, вино, ½ чайної ложки солі і ¼ чайної ложки чорного перцю. Доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні на середньому вогні, поки рідина не зменшиться і помідори не розм’якшаться, близько 10 хвилин. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Обережно перенесіть томатну суміш в миску кухонного комбайна і пюрируйте до однорідного стану, додаючи в суміш пару столових ложок води, щоб сформувати консистенцію бульйону. (Томатний бульйон можна приготувати за 1 день. Охолодити, потім накрити кришкою і поставити в холодильник. Перед тим як продовжити, підігрійте томатний бульйон на повільному вогні).

Дивіться також:  Мариновані баклажани по-корейськи

У невеликій каструлі змішайте 2 чашки томатного бульйону, 1 склянку води і 1 столову ложку масла. Доведіть суміш до кипіння, потім додайте кускус. Зніміть з вогню. Накрийте кришкою і відкладіть в сторону, поки кускус не вбере рідину, близько 10 хвилин. Приправити кускус великою кількістю солі і перцю за смаком. Тримайте залишився томатний бульйон в теплі.

У великій сковороді розігрійте залишилася ¼ чашки масла на середньому вогні. Додайте часник і обсмажте, близько 20 секунд. Додайте креветки і смажте, поки креветки не почне рожевіти, близько 5 хвилин (будьте обережні, щоб не пересмажити креветки, інакше вони стануть жорсткими).

Зніміть з вогню і додайте лимонний сік, петрушку, пластівці червоного перцю і половину чайної ложки солі.

Розкладіть кус-кус в центр тарілок і заправте креветками. Покладіть кілька шматочків томатного бульйону навколо кускусу і подавайте.