Млинці не пригорають і не пристають до сковороді, незважаючи на наявність у тесті сиру. Виходять не зовсім тонкі, але дуже ніжні і ситні. Їжте на здоров’я і отримуйте задоволення!
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 2 склянки | |
кефір 3,2% – 3 склянки | |
яйця – 3 штуки | |
цукор – 2 ч. л. | |
сіль – 1,5 ч. л. | |
сода – 1 ч. л. гашене в лимонній кислоті | |
зелень будь – яка- 1 пучок | |
сир голландських сортів – 250 грам | |
часник – 1 зубочик | |
соняшникова олія – 5 ст. ложок |
Млинці, як страву, відомі з дохристиянських часів, коли серед багатьох народностей панував культ Сонця. Блін і є його символ. Тому навесні, на масляну, печуть млинці, як би допомагаючи Сонечку набирати силу після зими.
Ласувати млинцями люблять усі, особливо діти, вмочуючи ними варення, або посипаючи цукром.
Способів їх приготування безліч. І в кожного народу вони свої, специфічні. Та й назви у всіх різні. Загальна тільки основа – рідке тісто, выпекаемое тонким шаром на добре розігрітій сковороді. Є млинці на молоці, кефірі та на сметані, на дріжджах і заквасці, пісні і скоромні і т. д. Традиційно їх печуть з двох сторін, але деякі господині обмежують випікання тільки однією стороною. Бувають товсті млинці, як пампушки, і тонкі – немов ажурні серветочки.
Варіантів начинки блінов ще більше, ніж їх рецептів. Начинений блін – це повноцінне блюдо, яким можна ситно поснідати чи повечеряти.
«Два в одному» або «начинка у тесті» – так можна висловитися про рецепті «млинці з сиром і зеленню». Швидко, без зусиль і витрати дорогоцінного часу на загортання, можна виготовити оригінальні і смачні млинці з наповнювачем.
Все що нам знадобиться – це, крім основних продуктів для млинців,сир голландських сортів, пучок зелені і один зубчик часнику для пікантності. Зелень можна брати будь – петрушку, зелений лук, кріп, шпинат, рукколу і т. д. Не обмежуйте себе у фантазіях.
Пропонований склад продуктів розрахований на сім’ю з 3-4-х чоловік.
Покроковий рецепт
В кефірі кімнатної температури розвести борошно і залишити на деякий час постояти;
Поки борошно настоюється – натерти сир на крупній тертці і зубчик часнику на дрібній;
Порізати дрібно зелень;
Яйця збити з цукром; плюс – сіль.
В рідке тісто влити: збиті яйця, соду, погашену лимонною кислотою і соняшникову олію. Перемішати.
Туди ж викласти сир із зеленню.
Випікати на добре розігрітій сковороді з двох сторін – з одного довше, а коли млинець перевернете – злегка припечь і відразу зняти – довго не тримати на вогні! Подавати гарячими зі сметаною.