Карамелизованная морквина з зеленню і лимоном може стати відмінним гарніром до курки або будь-яких м’ясних страв.
Інгредієнти
невелика молода морква – 1,2 кг | |
тростинний цукор – пісок- три ст. ложки з гіркою | |
лимон дрібний соковитий – одна штука | |
солодке масло вершкове розм’якшене – 70 грам | |
пряна городня зелень свіжа – один маленький пучок | |
морська тонкомолота сіль – за смаком | |
тонкомолотий рожевий перець – за смаком |
Карамелизованная морквина з зеленню і лимоном може стати відмінним гарніром до курки або будь-яких м’ясних страв.
Покроковий рецепт
Молоду моркву почистити, потім нарізати її крупними шматками і перекласти в сотейник середнього розміру, влити таку кількість питної води, щоб вона прикривала лише частково нарізану моркву.
Далі додати в сотейник весь цукровий пісок, половину порції вершкового масла і трохи солі, потім поставити посуд на середній вогонь і прогрівати при епізодичному помішуванні кілька хвилин.
Як тільки вміст сотейника почне інтенсивно кипіти, продовжити готування моркви під кришкою вже на самому слабкому вогні протягом тридцяти хвилин.
Через півгодини прибрати кришку, гарненько перемішати шматочки моркви, збільшити вогонь і продовжити готування до повного випаровування рідини з посуду.
Як тільки вся рідина випарується повністю, потрібно відразу ж прибрати посуд з карамелизованной морквою з плити, влити лимонний сік, перемішати все гарненько.
Насипати в сотейник посічену свіжу зелень, ще раз добре перемішати компоненти. Перекласти карамелизованную моркву на блюдо, злегка присипати її рожевим меленим перцем і подавати до столу.