Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Сіль велика – за смаком
Олія оливкова – 3 ст. ложки
Паприка – 1/2 ч. л
Чорний перець мелений – за смаком
Часник – 1 зубчик

Як приготувати Картоплю по-селянськи

Картопля по-селянськи. Смачний, ароматний картопля! Його можна з’їсти як самостійне блюдо. Наприклад, з овочевим салатом. Або використовувати як гарнір до м’яса або під оселедчик.) У кого свіжий картоплю з власного городу, цей рецепт порадує в двійні. Домашня картопля звичайно набагато пахучіше і смачніше покупної.

Покроковий рецепт



Не великий картоплю добре промити. Якщо у вас є дрібну картоплю і його лінь чистити, він якраз згодиться для цього рецепта. Відварити в шкірці до готовності. Але не переварити. Злити воду. З картоплі видалити зайву вологу паперовим рушником. Сковороду змастити рослинним або вершковим маслом. Розігріти і викласти на нього картоплю. Смажити з двох боків до утворення скоринки. Посипати крупною сіллю.


Підготувати заправку. Змішати оливкову олію (можна розтоплене вершкове) з натертим часником, паприкою і чорним перцем. Картопля вимкнути і гарячий рясно змастити заправкою. Протрясти гарненько сковорідку, щоб по всьому картоплі рівномірно розійшлася заправка і сіль. Зверху посипати сушеним чебрецем..(Треба відзначити, що картопля взагалі любить чебрець. Його можна додавати при варінні і запіканні)

Приємного апетиту!
P. S. Для такої картоплі можна приготувати соус зі сметани і зелені або взяти в рівних пропорціях сметану і майонез, додати трохи гірчиці і дрібно нарізаний маринований огірок, все перемішати.

Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами і свинячим фаршем