Ледачі картопляні деруни

Ледачі картопляні деруни – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Що робити, якщо хочеться картопляних драніков, але немає часу на їх приготування? Приготувати ліниві деруни. За смаком вони очно такі ж, як звичайні деруни, але готуються набагато швидше.

Інгредієнти

Картопля – 5 шт.
Яйце куряче – 1 шт.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Борошно – 2 ст. л.
Рослинне масло – для смаження
Часник – 2 зубчики

Як приготувати Ліниві картопляні деруни

Склад інгредієнтів для цього блюда не відрізняється від рецепту картопляних драніков. Відмінність у способі готування. Натертий картоплю обсмажується відразу всією масою, в результаті виходить одна коржик. Не потрібно робити окремі маленькі коржики. Це набагато прискорює процес приготування, а смак виходить нітрохи не гірше. До того ж, таке блюдо відмінно підійде як гарнір до м’ясних котлеткам або запеченим курячих гомілок.

Покроковий рецепт

Бульби картоплі почистити від шкірки і промити під проточною водою.

Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під струменем холодної проточної води.

Додати сіль, перець і спеції за смаком. Покласти чавлений часник.

Куряче яйце збовтати виделкою в окремій посудині і влити в картопляну масу.

Всипати борошно і ретельно перемішати.


У сковороду влити олію і розігріти. Щоб картопля не пригоріла, не треба жаліти масло, рекомендується використовувати 5-6 ст. л. на обсмажування коржі з одного боку. Викласти картопляну масу і розрівняти. Коли корж засмажиться з одного боку, перевернути великою лопаткою. Якщо діаметр сковороди великий, можуть виникнути труднощі. У цьому випадку можна перевернути корж частинами.

Така коржик – відмінний гарнір до котлет. Її також можна їсти як окрему страву – дуже смачно.