Ледачі картопляні деруни

Ледачі картопляні деруни – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Бульби картоплі почистити від шкірки і промити під проточною водою.

Натерти картоплю на крупній тертці. Промити під струменем холодної проточної води.

Додати сіль, перець і спеції за смаком. Покласти чавлений часник.

Куряче яйце збовтати виделкою в окремій посудині і влити в картопляну масу.

Всипати борошно і ретельно перемішати.


У сковороду влити олію і розігріти. Щоб картопля не пригоріла, не треба жаліти масло, рекомендується використовувати 5-6 ст. л. на обсмажування коржі з одного боку. Викласти картопляну масу і розрівняти. Коли корж засмажиться з одного боку, перевернути великою лопаткою. Якщо діаметр сковороди великий, можуть виникнути труднощі. У цьому випадку можна перевернути корж частинами.

Така коржик – відмінний гарнір до котлет. Її також можна їсти як окрему страву – дуже смачно.