Ароматна картопля з часником і сиром

Ніжна картопляна запіканка з сиром і вершками. Для пісного меню вершки можна замінити водою.

Інгредієнти

Паприка – щіпка
Картопля – 6-8 бульб
Прованські трави – щіпка
Чорний мелений перець – щіпка
Сіль – щіпка
Кріп – за смаком
Часник – 2 зубчики
Рафінована олія – за смаком
Вершки – 1/4 склянки

Як приготувати Ароматна картопля з часником і сиром

Запечена картопля, приготована з улюбленими спеціями і часником прекрасно підійде в якості ситної вечері. Перевага подібних страв в тому, що під час випікання можна сміливо займатися своїми справами, що дуже економить особистий час.

Покроковий рецепт

Приготування:
Картоплю почистити і порізати кільцями. В окремій мисці змішується масло, подрібнений за допомогою преса часник, вершки, спеції, сіль і всі інші інгредієнти.

Тепер потрібно об’єднати картопля з отриманою сумішшю.

У тару для запікання перекладаються всі інгредієнти. Зверху до посуді треба прикріпити аркуш фольги.

Випікається блюдо пів години, після чого дістається і перемішується. Потім присипається тертим сиром, можна приправити перцем і знову відправляється в духовку ще на тридцять п’ять хвилин.

Температурний режим в даному випадку повинен становити не більше 180 градусів. Для утворення скоринки на запіканці за 5 хвилин до готовності можна зняти фольгу і запікати картоплю на режимі “гриль”.

Ароматний гарнір готовий для подачі. Викладаємо на тарілочку і присипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Смажена картопля зі свининою на сковороді