Рисовий гарнір з кропом

Універсальний, але дуже смачний і ароматний гарнір

Інгредієнти

Рис – 230 г
Кріп (заморожена зелень) – 50-70 г
Масло вершкове – 50-70 г
Каррі – ½ ч. л.
Сіль – 1 ч. л.

Як приготувати Рисовий гарнір з кропом

Легкий у приготуванні, поживний і ароматний гарнір підійде до смаженої або запеченої риби, м’яса, птиці або дичини. Блюдо здатне перетворити навіть банальні сосиски або сардельки. Рис з кропом можна їсти і без додаткових інгредієнтів, на сніданок або пізня вечеря.

Покроковий рецепт

1. Готуємо необхідні продукти. Рис краще взяти дліннозерновой, він менше розварюється. Пропарений рис теж хороший, його потрібно промивати, можна відразу приступати до варіння.

2. У каструлю наливаємо велику кількість води, ставимо на вогонь, чекаємо закипання. Всипаємо рис. Солимо, варимо до готовності. Води повинно бути багато, так рис після приготування не буде злипатися, вийде розсипчастий гарнір.

3. Воду з рисом зливаємо через ситечко. Якщо гарнір виходить кашеобразным, додатково промиваємо його під прохолодною проточною водою.



4. В каструльці, де варився рис, розтоплюємо масло. Повертаємо рис в каструлю, засипаємо порізаною зеленню, присипаємо каррі. Акуратно перемішуємо, готуємо.

Дивіться також:  Запечена картопля часточками з сиром