Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.



Не великий картоплю добре промити. Якщо у вас є дрібну картоплю і його лінь чистити, він якраз згодиться для цього рецепта. Відварити в шкірці до готовності. Але не переварити. Злити воду. З картоплі видалити зайву вологу паперовим рушником. Сковороду змастити рослинним або вершковим маслом. Розігріти і викласти на нього картоплю. Смажити з двох боків до утворення скоринки. Посипати крупною сіллю.


Підготувати заправку. Змішати оливкову олію (можна розтоплене вершкове) з натертим часником, паприкою і чорним перцем. Картопля вимкнути і гарячий рясно змастити заправкою. Протрясти гарненько сковорідку, щоб по всьому картоплі рівномірно розійшлася заправка і сіль. Зверху посипати сушеним чебрецем..(Треба відзначити, що картопля взагалі любить чебрець. Його можна додавати при варінні і запіканні)

Приємного апетиту!
P. S. Для такої картоплі можна приготувати соус зі сметани і зелені або взяти в рівних пропорціях сметану і майонез, додати трохи гірчиці і дрібно нарізаний маринований огірок, все перемішати.