Мясні зрази з морквою, в духовці

Мясні зрази з морквою, в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт заснований на всіма улюблених котлетах. В якості начинки можуть використовуватися будь-які продукти (шпинат з сиром, гриби, плавлений сир з часником) Я ж використовую моркву з цибулею.

Інгредієнти

Фарш (курка, яловичина, кролик) – 800 г Можна робити з будь-якого, улюбленого Вами м’яса
Цибуля – 2 шт
Морква – 2 шт Трьом на крупній тертці, можна соломкою на тертці для моркви по корейськи
Яйце – 2 шт
Олія оливкова – 2-3 ст. ложки
Сметана – 1 ст. ложка 20 % жирності. Надає м’якість і легку кислинку, а так само ніжність
Сухарі – 1 пакет пакет Повністю не використовую
Сіль, перець, спеції – На смак В якості спецій використовувала орегано, чорний і червоний перець
Часник – 1-2 зубчики

Як приготувати М’ясні зрази з морквою, в духовці

У кожної господині є свій фірмовий рецепт котлет. Альтернативою смаженим, можуть стати запечені, які набагато корисніше, займуть менше часу і залишать приємний післясмак. Не можу сказати, що смажені користуються меншою популярністю у мене в родині, але я постійно в пошуках чогось новенького і смачненького. Спробуйте і Ви)

Покроковий рецепт

У мене електром’ясорубка, тому на приготування фаршу йде не більше 5 хвилин. Фарш я робила з курки, вийшло дуже ніжно і смачно. До фаршу додаємо дрібно порізану цибулю і добре перемішуємо. Додаємо жовток, також перемішуємо, а білок збиваємо блендером в густу піну. Збитий білок надає легкість фаршу, використовую цей прийом не в перший раз і результатом дуже задоволена. При цьому не забуваємо додати наші спеції (сіль, перець, орегано)

Наливаємо на сковорідку 2-3 ложки оливкової олії, тремо моркву, нарізаємо цибулину і добре обсмажуємо. Не забуваємо посолити і поперчити.

Беремо трохи фаршу, в серединку кладемо начинку (в минулий раз я робила начинку з шпинату з сиром)

Закриваємо зверху такий же коржиком з фаршу і формуем котлети. Викладаємо їх на деко,обваляти в сухарях.

Поставте деко в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Готові зрази дуже смачні як гарячими, так і холодними. Я не перевертала, але для тих хто любить скоринку, можна включити на 5 хв гриль або за 10 хвилин до закінчення запікання, перевернути. Фаршировані котлети з овочами готові! Приємного апетиту!!!!