У кожної господині свій рецепт приготування: хтось готує овочі окремо і змішує в результаті, а наш секрет ніжного соте простий – готується з любов’ю і не перемішуючи лопаткою.
Інгредієнти
Баклажани – 2 великих | |
Перець салатний – 3 середніх | |
Цибуля ріпчаста – 1 велика цибулина | |
Морква – 1 велика | |
Часник – 1 зубочек | |
Петрушка – 0,5 пучка | |
Помідори – 4 середні | |
Базилік – 0,5 пучка | |
Рослинне масло – 3 ст. ложки | |
Сіль – за смаком |
Соте з баклажанів – одне з улюблених страв нашого сімейства, готуємо його досить часто поки сезон, подаю і як самостійне блюдо, і на гарнір. Обожнюємо з підсмаженими грінками і просто чорним хлібцем.
Покроковий рецепт
Нарізаємо цибулю дрібно і підсмажуємо до золотистої скоринки. В цей час на крупній тертці трьом моркву (можна дрібно кубиками) і кидаємо в сковороду до цибулі.
Поки смажиться моркву з цибулею, нарізаємо дрібно баклажани, солимо, складаємо в окрему ємність і даємо постояти 10 хвилин. Далі віджимаємо зайву рідину і в ідеалі підсмажуємо на окремій сковорідці, але я кидаю до цибулі і моркви, бо часу обмаль. Додаю трохи водички (на фото показала), щоб овочі стали мягенькими і пропарились. Так вони стануть більш податливими.
У цей час нарізаємо дрібно перець і кидаємо до баклажанів, підкидаємо овочі на сковороді, перемішуючи їх.
Нарізаємо помідори кубиками (можна очистити від шкірки, але я цього не роблю) і додаємо до нашого соте.
Далі дрібно рубаємо базилік, петрушку і велику головку часнику і додаємо до нашого соте.
Ще пару хвилин під кришкою, охолоджуємо і подаємо. Ми смажимо ще грінки або уплітаємо ту з скоринкою чорного хлібця.
Приємного апетиту!