Відварна яловичина

Відварна яловичина – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Яловичина – 1 кг м’якоті (приблизно)
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Лавровий лист – 2 шт.
Селера – 1/2 чайної ложки (сушений)
Листя селери – 1/2-1 чайна ложка (замороженого)
Кріп – 1 чайна ложка
Чорний перець горошок – 6-8 шт.
Сіль – за смаком

Як приготувати Відварна яловичина

Всі знають, що відварна яловичина набагато корисніше смаженого яловичого стейка. Однак, чомусь багато хто вважає, що варене м’ясо можна приготувати смачно? Тому на сьогодні пропоную вам рецепт смачної відвареної яловичини. Готуватися все просто, але і в цьому рецепті є свої секрети…

Якщо ви використовуєте заморожену яловичину, є кілька способів для її розморожування, залежно від наявності у вас часу.
1. Перекласти м’ясо з морозильної камери в холодильник. Час розморожування 1 кг м’яса займе близько 1 доби.
2. Можна розморозити м’ясо в мікрохвильовій печі в режимі «розморожування» або у звичайному режимі, зменшивши при цьому потужність до мінімуму.
3. Якщо ви поспішаєте, опустіть м’ясо в теплу воду (але не дуже гарячу), дочекайтесь повного розморожування яловичини.

Час варки 1 кг яловичини займе близько 1 години. Розморожене м’ясо яловичини варять від 1,5 годин і більше. Звичайно, час варіння яловичини залежить від «молодості» м’яса та його свіжості. При необхідності, збільште час варіння.

Як визначити готовність вареної яловичини? Готове м’ясо яловичини повинно вийти м’яким, легко протыкаться ножем. М’ясо не повинно бути «гумовим» і повинне легко «розсипатися» на волокна.

Калорійність 100 г відвареної яловичини становить 254 кКал.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Закип’ятити злегка підсолену воду у великій каструлі. В крутий окріп закинути шматок яловичини (це необхідно для того, що поверхня м’яса стягнуло, і яловичина залишилася соковитою). М’ясо попередньо необхідно промити і очистити від плівки. Закип’ятити м’ясо кілька разів, постійно знімаючи пінку. Коли пінка перестане з’являтися, каструлю не щільно накрити кришкою і варити яловичину на слабкому вогні близько 1 години (якщо шматок більшого розміру ніж 1 кг, збільште час приготування).

Через годину в каструлю з м’ясом закинути очищену головку цибулі, моркву і часник. Закинути лавровий лист, селера, кріп, перець горошком. За необхідності бульйон досолити.

Варити м’ясо з прянощами 10-15 хвилин на сильному вогні. Перевірити готовність відвареної яловичини, вимкнути вогонь.

М’ясо вийняти безпосередньо перед подачею на стіл (для збереження більшої соковитості) і нарізати на скибочки гострим ножем. Подавати з овочами, зеленню і відварною картоплею. Готовий м’ясний бульйон процідити і прибрати в холодильник. Надалі, я його використовую для варіння супу.
Приємного апетиту!