Печериці фаршировані баклажанами і волоськими горіхами

Печериці фаршировані баклажанами і волоськими горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви коли-небудь готували рецепт, який придуманий вами? Тоді приєднуйтесь, надсилайте свої рецепти та фотографії своєї творчості.

Інгредієнти

Гриби – 20 великих печериць (близько 700 м)
Баклажан – 1 середній
Оливкова олія – 4 ст. л.
Волоські горіхи – 1/2 склянки крупно нарізаних
Зелень – 1/2 чашки змішаної рубаною свіжої петрушки, кінзи і кропу
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Сир Гауда, тертий (можна замінити моцарелою)

Як приготувати Шампіньйони, фаршировані баклажанами і волоськими горіхами

Ось… і у мене весь день рецепт крутиться в голові! Є фаршировані рулети, овочі, а чому б не нафарширувати гриби. Для цього чудово підійдуть капелюшки великих печериць. До того ж, я дуже-дуже люблю баклажани і у мене в голові крутилося нещодавно приготований рецепт «Рулетики з баклажанів з часником і горіхами». Заглянувши в холодильник, я знайшла печериці. Таким чином, я надумала їх начинити баклажанами і волоськими горіхами. За моїм смаком, сюди можна додати ще майонез. Мені дуже сподобалися фаршировані запечені печериці в духовці, але самої судити складно. Ось рецепт. Дуже цікаво дізнатися вашу думку і смак… може бути хтось придумає ще цікаву начинку. Діліться рецептами! Кількість інгредієнтів розрахована на 20 фаршированих грибів.

Покроковий рецепт

Гриби почистити, помити, обсушити. Відрізати ніжки. Відкласти в сторону капелюшки, ніжки нарізати невеликими кубиками.

Баклажани очистити від листя (за бажанням можна зняти шкірку), нарізати дрібними кубиками. Замочити кубики баклажанів в солоній воді. Приблизно, дати постояти близько 15 хвилин, щоб пішла гіркота. Злити воду, обсушити на скільки це можливо (зручніше це зробити на плоскій тарілці). У сковороді розігріти 4 столові ложки оливкової олії, обсмажити нарізані і вимочені баклажани до золотистого кольору. Час смаження займає близько 7 хвилин на середньому вогні. Додати порізані ніжки грибів шампіньйонів, смажити ще 3 хвилини. Зняти з вогню.

Розігріти духовку до 180 ° С. Подрібнити гострим ножем 1/2 склянки волоських горіхів (або подрібнити за допомогою блендера). Дрібно нарізати свіжу петрушку, кінзу і кріп (за бажанням, можете використовувати іншу зелень). У глибокій мисці змішати приготовані баклажани, ніжки грибів, подрібнену зелень і подрібнені волоські горіхи. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Акуратно перемішати суміш ложкою. За допомогою чайної ложки, заповнити кожен гриб-чашку приготовленої начинкою. Зверху фаршировані гриби печериці посипати тертим сиром. Викласти гриби на деко. Запікати в духовці близько 20 хвилин (або поки капелюшки не стануть м’якими, а сир розплавиться).

Подавати фаршировані запечені печериці до столу негайно. Приємного апетиту!