Відмінно втамовує не тільки голод, але й спрагу. Охолоджує в літню спеку.
Інгредієнти
огірки – 5 шт | |
редис – 10 шт | |
картопля – 4 шт | |
цибуля зелена – 20 гр | |
кріп – 30 гр | |
петрушка – 20 гр | |
яйця курячі – 5 шт | |
ковбаса варена – 400 гр | |
тан – 2 л (1-2 пляшки) | |
спеції – за смаком |
Існує багато рецептів літнього супу. Але найулюбленішим в моїй родині є окрошка з кисломолочним таном. В міру кисла, з вершковим смаком, свіжа і бадьорить.
Покроковий рецепт
Для приготування окрошки нам знадобляться свіжі овочі, які обов’язково потрібно помити. Картопля ставимо варитися в мундирі. Яйця так само відварюємо 10 хв. Колобасу очищаємо від оболонки.
Огірки подрібнюємо дрібним кубиком і висипаємо в глибоку чашу.
Другою йде ковбаса, її так само ріжемо кубиком і висипаємо на огірочки.
Далі подрібнюємо зварені яйця, їх можна порізати або придушити виделкою (як зручно), викладаємо зверху на ковбасу.
Тепер ріжемо редис. Він у страві буде самим дрібним кубиком. Пересипаємо його не в загальну чашу, а окремо в піалу. Надалі порізані кубики додаються в готову страву. Так робиться для того, щоб кожен вибрав додавати чи ні редис собі в тарілку( не всі люблять цей інгредієнт), до того ж, іноді редис дає неприємний запах , якщо його додати в загальну чашу.
Далі подрібнюємо пір’я зеленої цибулі і додаємо в загальну чашу.
Шаткуємо кріп і петрушку і висипаємо зверху лука.
Перемішуємо всі інгредієнти в чаші і додаємо до них тан. Найкраще його попередньо охолодити його в холодильнику. В цей час солимо і додаємо духмяний перець в суп.
Останній інгредієнт – це картопля. Охолоджуємо картоплю, ріжемо його дрібним кубиком, додаємо в рідку окрошку. Я додаю картоплю в самому кінці саме після додавання тана, щоб шматочки не злипалися. Перемішуємо суп. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!