Печеня зі свинини з овочами

Печеня зі свинини з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Печеня зі свинини картоплею і болгарським перцем – готове друге м’ясне блюдо. Це ідеальний варіант смачного і ситного страви, якими можна нагодувати всю свою сім’ю.

Інгредієнти

Свинина (лопатка або шия) – 500 грам
Картопля – 1 кілограм
Цибуля ріпчаста – 1 цибулинка
Часник – 4 зубчики
Перець жовтий – 1 штука невеликий болгарський
Перець зелений – 1 штука невеликий болгарський
Перець червоний – 1 штука невеликий болгарський
Масло (соняшникова) – 2-3 ст. ложки для смаження
Сіль і перець – щіпка

Як приготувати Печеня зі свинини з овочами

Багато хто з нас не проти, вечерком поїсти, хоч це потім не дуже добре позначається на нашій ваговій масі. Я рекомендую для таких товаришів досить простий рецепт приготування споконвічно російського страви – печені зі свинини. Саме про це рецепті і піде мова далі в моїй статті!

Перед приготуванням, хочу попередити, що для приготування печені нам знадобиться казан!

Покроковий рецепт

Свинина (лопатка або шия) – 500 грам
Картопля – 1 кілограм
Цибуля ріпчаста – 1 цибулинка
Часник – 4 зубчики
Петрушка – 1 пучок
Перець жовтий – 1 штук
Масло (соняшникова) – невелика кількість
Сіль і перець – щіпка

Отже, приступимо!
Беремо свинину. Нарізаємо її кубиками. Дістаємо казан. У ньому обсмажуємо на сильному вогні наші кубики з невеликою кількістю масла. Час смаження приблизно близько 5 хвилин.

Далі також наріжемо невеликими кубиками на досці цибулину. Додамо в казан. Вогонь робимо середній і обсмажуємо м’ясо з цибулею близько 4 хвилин. Далі почистимо і подрібнити ножем часник (за рецептом). Додаємо часник в казан. Обсмажуємо ще на тому ж вогні 2 хвилини.

Після всього зазначеного, заллємо м’ясо джерельною водою (вода повинна покривати м’ясо на 2 сантиметра) і доводимо до кипіння (на середньому вогні). Поки вода нагрівається, почистимо нашу картопельку і поріжемо її на кубики. Також поріжемо на кубики болгарський перець. Спочатку додаємо в киплячу воду нарізану картоплю і перець. Накриваємо казан кришкою і тушкуємо овочі близько 7 хвилин.

Після закінчення цих хвилин солимо і перчимо за смаком. Знову закриваємо печеня з свинини кришкою і готуємо на такому ж вогні ще не більше 10-15 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу наше прекрасне печеня зі свинини з овочами готово! Перекладаємо печеня на тарілочки. А чи не пора нам попоїсти? 😉
Їсти подано! Приємного апетиту!