Смачний повітряний десерт.
Інгредієнти
Сметана – 350 гр | |
Сир – 900 гр | |
Вершкове масло – 300 гр | |
Пісочне печиво – 600 гр | |
Желатин – 30-50 гр | |
Яйця – 3 шт | |
Цукор – 3 склянки | |
Коньяк – 4 ст. л | |
Ванілін – 20 гр |
Існує два способи приготування сирного пирога:
Гарячий спосіб, при якому основу складають подрібнене і змішане печиво з вершковим маслом, отриманою масою заповнюють стінки і дно форми, в середину додають вершковий сир, і відправляють в духовку.
Холодний спосіб, при якому сир проходить стадію обробки до стану мусу і змішують з желатином для додання форми.
В якості начинки для класичного сирного пирога використовують наступні сорти сиру: Рікотта, Філадельфія, Маскарпоне, Буко, Альметте. Також в якості начинки можна використовувати сир, який необхідно довести до однорідної маси, без вмісту грудочок.
Спираючись на класичний рецепт приготування страви необхідно враховувати, що пирога тісто повинно бути піщаним, яке отримують методом подрібнення і змішування печива з маслом. Чізкейк без випічки простіше приготувати, отриманий десерт буде мати ніжну повітряну текстуру. При збільшенні тривалості процесу охолодження пирога в підсумку вийде більш смачний і однорідний продукт. Щільність начинки необхідно регулювати додаванням желатину.
Покроковий рецепт
попередньо необхідно розвести желатин склянкою води, далі за допомогою бленді розмішати вершкове масло з подрібненим печивом.
Потім дно і борти форми слід заповнити отриманою масою і відправити у морозильну камеру на 30 хвилин.
Потім збиваються до утворення густої білої маси яєчні білки і 150 гр цукру.
Далі необхідно змішати в ємності сметану, сир, цукор і ванілін, коньяк. Розігрітий желатин, доведений до стану набухання, вводять в раніше отриману масу.
Акуратними рухами, помішуючи масу, поступово додають білки, ретельно змішують інгредієнти і переносять у форму. Далі десерт слід помістити на годину в морозильну камеру, а після в холодильник і залишити на годину.