Смачний і ситний салат, в якому основним інгредієнтом є відварна куряча грудка. У складі салату також використовуються мариновані печериці, солодка консервована кукурудза, оливки.
Інгредієнти
Куряча грудка – 350 гр | |
Печериці – 300 гр мариновані | |
Ананаси – 250 гр консервовані | |
Кукурудза консервована 150 гр | |
Оливки – 50 гр без кісточок | |
Майонез – 2 ст. ложки | |
Лимон – 1/2 штуки | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Напередодні святкових днів кожна господиня підбирає меню, в яке входять і салати. Пропонуємо вам зробити нескладний салат з курячою грудкою, який чудово поєднується з багатьма інгредієнтами. Для салату грудку слід відварити, трохи приправивши воду сіллю. Варити курячу грудку потрібно приблизно 30 хвилин, але якщо ви використовуєте частину домашньої курки, то час слід збільшити. Готову курячу грудку остудити. Для заправки використовується звичайний майонез, його можна замінити сметаною.
Покроковий рецепт
Отже, куряча грудка у нас підготовлена, можна приступати до її нарізці. Перекладаємо куряче м’ясо без кістки на обробну дошку. Гострим ножиком подрібнюємо курячу грудку на дрібні кубики. Нарізку з курячого м’яса переправляємо в миску.
Виймаємо з банки консервований ананас. Нарізаємо солодкий фрукт на шматочки. Додаємо шматочки консервованого ананаса також в миску.
Наступний інгредієнт для нашого смачного салату – мариновані шампіньйони. Їх також слід нарізати у формі невеликих за розміром шматочків. Перекладаємо грибну нарізку до решти інгредієнтів в миску.
Приступаємо до подрібнення оливок. Вони, природно, повинні бути без кісточок. Нарізаємо оливки кільцями. Якщо оливки великі, то – півкільцями.
До подрібненим інгредієнтів відправляємо консервовану кукурудзу, з якої потрібно злити сік. Склад нашого салату різноманітимо свіжої посіченою зеленню. Для заправки викладаємо в миску майонез. Присмачую інгредієнти лимонним соком. Перемішуємо інгредієнти.
Апетитний салат з курячою грудкою і оливками готовий! Приємною всім трапези!