Швидкий, легкий вечеря – риба з рисом
Інгредієнти
Риба (будь-яка) – 200 гр | |
Рис – 200 гр | |
Кунжут – 1 ст. л | |
Борошно – 5 ст. л | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Цукор – 1/2 ч. л | |
Крохмаль – 1/2 ч. л |
Швидкий, легкий вечерю. Не питання! Риба з рисом – вірний варіант. Готується страва легко і швидко. Начебто банальна блюдо, яке відоме всім. Але я внесу родзинку. У вигляді пікантного, солодкуватого соусу.
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти.
Рис добре промити.(Я взяла звичайний, Краснодарський, круглозерний) Залити водою, так щоб рис був покритий. Приблизно на два сантиметри. Закриваємо кришкою, ставимо варити. Після закипання, зменшити і варити на самому мінімумі 5 хвилин. Потім вимкнути і залишити на 10-15 хвилин. Можна накрити рушником. Важливо: з першого моменту, як закрили кришкою, більше її не відкриваєте протягом усього процесу варіння. Не відкриваємо, не заважаємо, не промиваємо!!! Рис вийде такий, який нам потрібен. Не пригорить. Вода вся вбереться і рис не стане майже сухий і клейкий. Як в суші і роллах.
Рибу розрізати на невеликі шматочки. У мене філе тріски, але підійде будь-яка. Борошно змішати з сіллю і перцем. Рибу обваляти в борошні і викласти на розігріту сковороду. Смажити 3-4 хвилини, до утворення скоринки.
Поки смажиться риба, робимо соус. До соєвого соусу додаємо ½ ч. л. цукру і ½ ч. л. крохмалю. Ставимо на газ і варимо до загустіння 3-4 хвилини.
Рис змішуємо з кунжутом.
Формуємо кульки. Чи можна як на суші, довгасті. На них можна викласти шматочки риби і полити соусом. Загалом , формуєте страву, як вам подобається, поливаєте соусом і приємного апетиту!