Курка в пряному кисло-солодкому соусі

Незвичайне, пікантне блюдо з азіатської кухні, підходить щоб здивувати гостей і домочадців. Особливо приємно воно в зимовий вечір, так як імбир у складі цього рецепту, приємно зігріває.

Інгредієнти

куряче філе – 350 гр
рис – 300 гр
ананаси шматочками – 1 банку
перець болгарський – 1 шт
цибуля ріпчаста – 0,5 шт
соєвий соус – 50 мл
олія оливкова – 30 мл
крохмаль – 2 ст. ложки
томатна паста – 3 ст. ложки
корінь імбиру – 30 гр

Як приготувати Курка в пряному кисло-солодкому соусі

При бажанні, по цьому рецепту Ви зможете приготувати і свинину, її потрібно обсмажувати довше

Покроковий рецепт

Продукти



Куряче філе нарізаємо шматочками, замаринуем в соєвому соусі мінімум на півгодини.

Поки курка маринується підготуємо гарнір. Рис добре промити, залити водою так, щоб вона покривала рис на 1 см, варимо до готовності 15-20 хвилин, залежно від сорту.



Сироп від консервованих ананасів зливаємо окремо в склянку, розчиняємо 2 столові ложки крохмалю, доливаємо апельсиновий сік, він додасть кислинку соусу.


Цибулю нарізаємо чверть кільцями, болгарський перець ріжемо кубиками.



Імбир почистити і натерти на тертці.


Замариноване куряче філе викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо з двох боків до появи невеликий скоринки. До повної готовності філе смажити не потрібно. Після обсмажування викладаємо курку на тарілку.

На сковороду висипаємо нарізані цибулю і перець, готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи близько 3х хвилин.

Додаємо ананаси, продовжуємо тушкувати овочі.


Через пару хвилин додати натертий імбир і залити все сумішшю соків і крохмалю, ретельно перемішати.

Додаємо томатну пасту, розмішуємо. Соус починає трохи загусати.



Тепер висипаємо назад в сковороду обсмажену курку, добре вимішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо куряче філе в соусі 7-10 хвилин. Готовність можна перевірити розрізавши один шматочок філе – всередині він повинен бути білого кольору.

Дивіться також:  Рисова каша з куркою


Наше блюдо готове. Подавати з гарніром з рису.