Куряче соте з мятою і овочами

Готувати таке блюдо можна з будь-яких видів м’яса, а також з риби, але найбільш часто для його приготування використовують курку.

Інгредієнти

філе куряче – 320 г
часточки часникові очищені великі – чотири штуки
ароматне рослинне масло – три ст. ложки
свіжовіджатий сік лимонний – три ч. ложки
свіжий імбирний корінь довжиною до 3 см – одна штука
коричневий цукровий пісок – півтори ст. ложки
консервований зелений горошок – 85 г
довгозерний рис – 230 г
велика соковита морква – одна штука
листочки свіжої м’яти – одна жменя
темний соєвий соус – чотири ст. ложки
соковитий помідор невеликий – одна штука
червоний болгарський перець великий – одна штука

Як приготувати Куряче соте з м’ятою і овочами

Особливість такої страви полягає в тому, що компоненти попередньо обсмажують на сковорідці або сотейнику з періодичним сильним струшуванням або регулярним помішуванням.

Покроковий рецепт

Спочатку треба зварити довгозерний рис, який буде використовуватися в подальшому як гарнір, потім потрібно дрібно натерти очищену імбирний корінь і порубати часникові зубці.

Підготувати велику сковорідку, влити в неї ароматне рослинне масло, як тільки воно розігріється на слабкому вогні, викласти тертий імбир і часник, при постійному помішуванні обсмажувати ці інгредієнти протягом однієї хвилини.

Невеликими смужками нарізати промите куряче філе, викласти його в сковорідку з ароматними компонентами та продовжити процес готування при періодичному помішуванні.

Приблизно через п’ять хвилин, додати зелений горошок, а також соковиту моркву, нарізану тоненькою соломкою, перемішати все, далі нарізати смужками червоний болгарський перець, відправити його в цю ж сковорідку.

Акуратно видалити шкірку біля помідора, потім дрібно нарізати цей овоч і викласти його в сковорідку, гарненько перемішати і обсмажувати з іншими інгредієнтами ще п’ять хвилин.

Дивіться також:  Су-вид в мультиварці на прикладі курячої грудки

Влити цитрусовий сік, додати коричневий цукор і соєвий соус, ретельно все перемішати і обсмажувати хвилин п’ять, потім приготоване куряче соте подавати з листочками м’яти і відвареним рисом.