Пікантна куряча грудка

Пікантна куряча грудка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Соковита куряча грудки в маринаді з соєвого соусу.

Інгредієнти

Куряча грудка – 1 шт. (розрізати навпіл, щоб вийшло два філе)
Соєвий соус – 100 мл
Рослинне масло – 5 ст. л
Сік лимона – 1/2 лимона
Сіль – щіпка
Перець чорний мелений – щіпка
Цукор – 1/2 ч. л

Як приготувати Пікантна куряча грудка

Пропоную ще один чудовий рецепт курячої грудки! М’ясо виходить соковите, красиве з приємним солодкуватим смаком. Маринад, для приготування цієї страви, може використовуватися для приготування будь-якого м’яса, риби, креветок. Соєвий соус, використовуваний в рецепті маринаду, зробить будь-яке м’ясо м’якше і соковитіше. А так само дасть апетитну скоринку. Після приготування курку можна з’їсти або з будь-яким гарніром. А можна використовувати для створення інших страв. Наприклад, для приготування шаурми, салатів з куркою, бутербродів. Страва готується дуже швидко. Так само швидко і з’їдається!)

Покроковий рецепт

Підготуємо продукти.


Курку відбити.


Готуємо маринад. Рослинна олія змішати з соєвим соусом, соком лимона, цукром, сіллю і перцем. Добре перемішуємо. Опускаємо в нього куряче філе. Залишаємо на 10 хв. Для любителів погостріше в соус можна додати часник, тертий імбир.


Викладаємо філе на добре розігріту сковороду. Це важливо. Якщо сковорода погано розігріта, курка почне давати сік. А це вже не те, що нам потрібно. Наше завдання запечатати всі соки всередині. У мене тут сковорода-гриль, але можна використовувати будь-яку. Смажимо 4-5 хвилини з кожного боку, до утворення гарної скоринки. В результаті маринаду з соєвого соусу і цукру, ми отримаємо дуже апетитний вигляд і аромат. А смак…!!!

Все просто! Приємного апетиту!