Буженина з курячої грудки, в духовці

Буженина з курячої грудки, в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже простий рецепт, який втілити в життя може кожен.

Інгредієнти

Куряча грудка – 1 штука
Соєвий соус – 3-4 столові ложки
Мед – 1 чайна ложка або за смаком
Паприка солодка – 1-1,5 чайна ложка
Перець запашний мелений – 1 щіпка
Часник – 1-2 зубчик
Вода – 0,5 літрів
Сіль – 1 столова ложка
Лайма (або лимона) – 2 столових ложки або по смаку

Як приготувати Буженина з курячої грудки, в духовці

Буженина є невід’ємною частиною сімейного або святкового столу. А причиною цьому простота готування і смак страви, який не дасть себе обійти стороною.

Покроковий рецепт

Маринувати грудку 2 години в солоній воді (Вода – 0.5 літрів; Сіль – 1 столова ложка)

Нашпигувати грудку часником, розрізавши часник на маленькі смужки, і, впихнув в надрізи самої грудки.

Змішати: соєвий соус, мед, лаймовий або лимонний сік, солодку паприку і мелений перець в окремому посуді. Отриманим маринадом змастити курячу грудку. Загорнути куряче м’ясо у фольгу, всі укласти у форму для запікання.

Нагріти духовку до 250 градусів C. Відправити форму для запікання в духовку на 10 хвилин, готувати. Потім вимкнути духовку, але м’ясо не діставати. Залишити форму з бужениною в духовці 2 години, нехай “доходить”.

Після цього дістаємо куряче м’ясо і подаємо до столу.
*Остигле м’ясо нарізають легше, виходить тонше.

Саме куряче м’ясо всередині соковите, а зверху покрито запекшийся соєвим-медовим маринадом. Можна подавати в якості м’ясної страви, а можна порізати на бутерброди Приємного апетиту!