Курка в сирному соусі, запечена з овочами

Курка в сирному соусі, запечена з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо, приготоване з курячої тушки разом з овочами, стане відмінним стравою будь-якого меню!

Інгредієнти

Курка – 1 шт.
Сирний соус – 4 ст. ложки
Соєвий соус – 40 мл
Масло рослинне – 30 мл
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Картопля – 4-5 шт.
Цибуля – 1 шт.
Перець болгарський – 1-2 шт.

Як приготувати Курка в сирному соусі, запечена з овочами

Для приготування запеченої курки в духовці нам буде потрібно ціла тушка птиці вагою приблизно 1500 гр. Спочатку ми замаринуем нарізану на шматки курку в сирному соусі, поєднаному з соєвим, потім відправимо її в духовку для запікання разом з нарізкою з овочів. З овочів ми візьмемо картопля, солодкий болгарський перець, ріпчасту цибулю. Для запікання інгредієнтів потрібно деко. Інші подробиці реалізації рецепта нижче в описі з фото.

Покроковий рецепт

Отже, беремо цілу тушку птиці. Курка повинна бути в размороженном стані. Промиваємо її. Нарізаємо (або рубаємо) її на шматки приблизно однакового розміру. Перекладаємо курячі шматочки в макітру.

Додаємо до курячих шматочків готовий сирний соус (продається в будь-якому продуктовому магазині), підливаємо трохи соєвого соусу. Частини курочки приправляємо злегка сіллю, можна кинути своїх улюблених спецій.

Добре перемішуємо інгредієнти в мисці й відправляємо їх маринуватися.

Добре перемішуємо інгредієнти в мисці й відправляємо їх маринуватися.

Замариновані курячі частини і овочі розподіляємо по листу.

Відправляємо деко з куркою і овочами в духовку, яку потрібно прогріти до 230 градусів. Запікаємо страву трохи більше години. Курка, запечена в сирному соусі разом з овочами, готова. Всім приємного перекусу!