Картопляна запіканка з мясом

Картопляна запіканка з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий рецепт класичної картопляної запіканки з фаршемю

Інгредієнти

М’ясний фарш – 500 грам
Картопля – 800 грам
Молоко – 50 мл
Вершкове масло – 20 грам
Сир – 100 грам за бажанням
Сіль – 5 грам

Як приготувати Картопляна запіканка з м’ясом

Картопляна запіканка з м’ясом – це класичне блюдо, запам’яталося багатьом з дитинства. Зараз існує величезна кількість варіацій у тому числі з різноманітними підливою. Нижче представлений самий традиційний спосіб приготування.

Покроковий рецепт

Чистимо картоплю відварюємо до готовності, не забувши посолити за смаком.

Чистимо цибулю подрібнюємо, обсмажуємо на сковороді.

До підсмаженої цибулі додаємо фарш. Гарненько подрібнюємо фарш лопаткою, що б він не залишився шматочками. Солимо і перчимо за смаком. Періодично помішуємо, смажимо до готовності.

До відвареної картоплі додаємо молоко і вершкове масло, товкачем або блендером перетворюємо її в пюре. Чим більше додати вершкового масла, тим воно смачніше виходить.

Викладаємо у форму: картопляне пюре, обсмажене м’ясо і зверху знову пюре, ставимо в духовку на 15 хвилин і 180 градусів.
Тремо сир на крупній тертці, дістаємо запіканку з духовки, посипаємо сиром і ставимо запікатися до хвилин на 12 – 15.