Рис з куркою, шпинатом і грибами

Рис зі шпинатом і куркою – корисний, ситний і смачний гарнір на швидку руку!

Інгредієнти

Рис камоліно – 1/2 чашки
Цибулю зелений – невеликий пучок
Вершкове масло – 25 г
Шпинат – невеликий пучок
Печериці – 50 г
Сіль – за смаком
Куряче філе – 50 г
Суміш перців – щіпка
Петрушка – декілька гілочок

Як приготувати Рис з куркою, шпинатом і грибами

Рис з куркою та шпинатом – поживний і ароматний гарнір з овочів, м’яса і рису. Готується дуже просто, легко, з доступних і бюджетних інгредієнтів. А головне – дуже швидко!

Покроковий рецепт

Подрібнити зелену цибулю на товсті кільця. Пасерувати компонент на сковорідці.

Печериці вимити і нарізати на пластинки. Додати до цибулі і обсмажувати до випаровування рідини.

Додати до обсмажених грибів з цибулею шматочки ніжного курячого філе. Обсмажити до рум’яності.

Рис камоліно ретельно промити водою, щоб позбутися від зайвого крохмалю. Додати до обжарке. Залити всі інгредієнти чашкою води і перемішати.

Шпинат і петрушку дрібно нарізати і додати до рису. Довести гарнір до смаку за допомогою прованських трав, солі, суміші перців, сушеного базиліка, розмарину або орегано.

Заправити рис шматочком вершкового масла. Перемішати гарнір і подавати до столу.

Такий рис добре доповнить овочеві салати і стане родзинкою правильного дієтичного раціону. За бажанням, масло можна прибрати з рецепту і замінити сметаною. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Сендвіч з курячим філе, помідорами і двома видами сиру