Шурпа куряча

Шурпа куряча – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Шурпу можна віднести і до першого, і до другого блюда. Вона відрізняється насиченим смаком і є дуже ситним блюдом

Інгредієнти

Курячі гомілки – 2 шт.
Картопля – 1 кг.
Морква – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Перець червоний і жовтий – 4 шт.
Помідори – 4 шт
Спеції, лавровий лист – за смаком
Сіль – 1 ч. л.
Борошно – 1 ст. л.
Томатна паста – 2 ст. л

Як приготувати Шурпа куряча

Головне правило шурпи – всі овочі та м’ясо ріжеться великими шматками. Даний факт пояснюється тим, що вариться страва довгий час і овочі не повинні розвариться.

Покроковий рецепт

М’ясо заливаю холодною водою (2.5 літра). Ставлю на вогонь і варю 1 годину. Час від часу знімаю піну на бульйоні.

Тим часом готую засмажку. Цибулю ріжу півкільцями, помідори на 4 – 6 частин, морква шаткую кільцями, перець ріжу соломкою. Наливаю в сковороду олію і висипала туди підготовлені овочі. Накриваю кришкою і парю все на невеликому вогні близько 15 хвилин, час від часу помішуючи.

Чищу картоплю і розрізаю кожну на 4 – 6 частин, залежно від розміру бульби. Коли м’ясо провариться 1 годину, відправляю в бульйон картоплю.

До напівготові овочів додаємо томатну пасту і борошно. Все добре перемішую і висипаю засмажку в каструлю з м’ясом і картоплею. Тепер шурпа буде варитися 1 годину на маленькому вогні.

Через 1 годину додаю в шурпу спеції (коріандр, приправа “До курки”, лавровий лист, чорний перець), солю до смаку і залишаю ще на вогні 5 хвилин. Після, гаряче блюдо розливаю по тарілках і подаю до обіду. На наступний день шурпа буде ще смачніше, тому її можна варити у великій кількості.