При бажанні, по цьому рецепту Ви зможете приготувати і свинину, її потрібно обсмажувати довше
Покроковий рецепт
Продукти
Куряче філе нарізаємо шматочками, замаринуем в соєвому соусі мінімум на півгодини.
Поки курка маринується підготуємо гарнір. Рис добре промити, залити водою так, щоб вона покривала рис на 1 см, варимо до готовності 15-20 хвилин, залежно від сорту.
Сироп від консервованих ананасів зливаємо окремо в склянку, розчиняємо 2 столові ложки крохмалю, доливаємо апельсиновий сік, він додасть кислинку соусу.
Цибулю нарізаємо чверть кільцями, болгарський перець ріжемо кубиками.
Імбир почистити і натерти на тертці.
Замариноване куряче філе викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо з двох боків до появи невеликий скоринки. До повної готовності філе смажити не потрібно. Після обсмажування викладаємо курку на тарілку.
На сковороду висипаємо нарізані цибулю і перець, готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи близько 3х хвилин.
Додаємо ананаси, продовжуємо тушкувати овочі.
Через пару хвилин додати натертий імбир і залити все сумішшю соків і крохмалю, ретельно перемішати.
Додаємо томатну пасту, розмішуємо. Соус починає трохи загусати.
Тепер висипаємо назад в сковороду обсмажену курку, добре вимішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо куряче філе в соусі 7-10 хвилин. Готовність можна перевірити розрізавши один шматочок філе – всередині він повинен бути білого кольору.
Наше блюдо готове. Подавати з гарніром з рису.