Курка в пряному кисло-солодкому соусі

Курка в пряному кисло-солодкому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

При бажанні, по цьому рецепту Ви зможете приготувати і свинину, її потрібно обсмажувати довше

Покроковий рецепт

Продукти



Куряче філе нарізаємо шматочками, замаринуем в соєвому соусі мінімум на півгодини.

Поки курка маринується підготуємо гарнір. Рис добре промити, залити водою так, щоб вона покривала рис на 1 см, варимо до готовності 15-20 хвилин, залежно від сорту.



Сироп від консервованих ананасів зливаємо окремо в склянку, розчиняємо 2 столові ложки крохмалю, доливаємо апельсиновий сік, він додасть кислинку соусу.


Цибулю нарізаємо чверть кільцями, болгарський перець ріжемо кубиками.



Імбир почистити і натерти на тертці.


Замариноване куряче філе викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо з двох боків до появи невеликий скоринки. До повної готовності філе смажити не потрібно. Після обсмажування викладаємо курку на тарілку.

На сковороду висипаємо нарізані цибулю і перець, готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи близько 3х хвилин.

Додаємо ананаси, продовжуємо тушкувати овочі.


Через пару хвилин додати натертий імбир і залити все сумішшю соків і крохмалю, ретельно перемішати.

Додаємо томатну пасту, розмішуємо. Соус починає трохи загусати.



Тепер висипаємо назад в сковороду обсмажену курку, добре вимішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо куряче філе в соусі 7-10 хвилин. Готовність можна перевірити розрізавши один шматочок філе – всередині він повинен бути білого кольору.


Наше блюдо готове. Подавати з гарніром з рису.