Картопляні бульби можна приготувати по-різному: загасити, запекти в духовій шафі, просто відварити. Наш гастрономічний варіант – це смажена картопля разом з сиром. Просто і смачно!
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Цибуля – 0,5 шт. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Сир твердий – 60 гр | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Для приготування картопляного страви на сковороді нам потрібно мінімальний набір продуктів, який завжди є в наявності у кожної господині: це – картопелька, цибуля і твердий сир. Смажити картоплю будемо на рослинному маслі з додаванням спецій, свіжої зелені. Подробиці в рецепті.
Покроковий рецепт
Потрібну кількість картопляних бульб промиваємо, очищаємо від шкірки.
Пропонуємо для обжарювання нарізати картоплю у формі брусків. Можна і на ваш розсуд: слайсами, півкільцями і т. п. Для смаження картопляної нарізки вливаємо на сковороду олію. Як тільки воно «зашипить», вивалюємо на сковороду нарізану картоплю.
Картопля смажиться, а ми наріжемо поки цибуля, як вам хочеться. Перекладаємо подрібнену цибулю до картоплі.
Інгредієнти на сковороді присипаємо сіллю і придатними спеціями. Помішуємо, смажимо до готовності.
Як тільки картопляні брусочки покриються золотистою скоринкою і будуть готові, покриваємо їх натертим сиром. Також на цьому кулінарному кроці додаємо порізану свіжу зелень.
Смажену картоплю з сиром подаємо відразу на стіл, приємного перекусу!