Картопля по-французьки в духовці

З картопляних бульб можна приготувати багато різноманітних страв, які, безумовно, урізноманітнюють ваше меню. Ми пропонуємо вам зробити картоплю по-французьки в духовці.

Інгредієнти

Картопля – 3-4 штуки
Масло рослинне – 3 ст. ложки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Цибуля – 1 штука
Майонез – 2 ст. ложки
Сир – 50 гр

Як приготувати Картопля по-французьки в духовці

Для того, щоб красиво запекти в духовці картопля по-французьки, потрібно не так багато інгредієнтів, зате готову страву приваблює своїм смаком, і гарним зовнішнім виглядом. Основний продукт у пропонованому блюді – картопля – доповнено подрібненим ріпчастою цибулею, сиром, майонезом. Для готування потрібно жаростійка форма. Подробиці приготування картоплі по-французьки описані в нижчеподаному рецепт з фото.

Покроковий рецепт

Підбираємо для запропонованого страви картопляні бульби. Промиваємо під проточною водою від забруднень. За допомогою звичайного ножа або ж, використовуючи спеціальну овощечистку, очищаємо картоплю від шкірки.

Далі картоплю потрібно нарізати на тонкі круглі пласти. На спочатку давайте відразу включимо духова шафа і виставимо його температурний режим на 190-195 градусів. Отже, очищений картопля перекладаємо на обробну дошку і подрібнюємо кільцями товщиною не більше 0,5 див. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо картопляну нарізку у формі «луски» у форму.

Для здобрювання картоплі використовуємо сіль в бажаному кількості (за смаком) і чорний мелений перчик. Можна додати ще й своїх улюблених спецій.

Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо цибулину у формі півкілець. Цибульну нарізку розподіляємо по картопляному шару.

Зверху викладаємо майонез. Можна використовувати будь майонез, жирність особливої ролі не грає. До речі, відсутність майонезу може компенсувати сметана.

Сир твердих сортів натираємо. Сирної стружкою присипаємо картопляний і цибульний шар.

Дивіться також:  Картопля запечена в духовці

Форму з інгредієнтами відправляємо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин. Готовність картоплі по-французьки перевіряємо ножем (протикаємо скибочки).

Готову картоплю по-французьки подаємо до столу, доповнивши овочами. Можна урізноманітнити подачу картоплі по-французьки свіжою зеленню. Приємної вам трапези!