Картопля по-французьки в духовці

Картопля по-французьки в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підбираємо для запропонованого страви картопляні бульби. Промиваємо під проточною водою від забруднень. За допомогою звичайного ножа або ж, використовуючи спеціальну овощечистку, очищаємо картоплю від шкірки.

Далі картоплю потрібно нарізати на тонкі круглі пласти. На спочатку давайте відразу включимо духова шафа і виставимо його температурний режим на 190-195 градусів. Отже, очищений картопля перекладаємо на обробну дошку і подрібнюємо кільцями товщиною не більше 0,5 див. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо картопляну нарізку у формі «луски» у форму.

Для здобрювання картоплі використовуємо сіль в бажаному кількості (за смаком) і чорний мелений перчик. Можна додати ще й своїх улюблених спецій.

Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо цибулину у формі півкілець. Цибульну нарізку розподіляємо по картопляному шару.

Зверху викладаємо майонез. Можна використовувати будь майонез, жирність особливої ролі не грає. До речі, відсутність майонезу може компенсувати сметана.

Сир твердих сортів натираємо. Сирної стружкою присипаємо картопляний і цибульний шар.

Форму з інгредієнтами відправляємо в розігріту духовку приблизно на 30 хвилин. Готовність картоплі по-французьки перевіряємо ножем (протикаємо скибочки).

Готову картоплю по-французьки подаємо до столу, доповнивши овочами. Можна урізноманітнити подачу картоплі по-французьки свіжою зеленню. Приємної вам трапези!