Як правильно зварити смачну картоплю

Як правильно зварити смачну картоплю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Суть рецепту в тому, як правильно зварити картоплю, щоб він не втратив своїх корисних властивостей і був наповнений смаком.

Інгредієнти

Картопля – 10 бульб
Лавровий лист – 2 штуки
Спеції – за смаком щіпка

Як приготувати Як правильно зварити смачну картоплю

Коли лінь готувати і особливо не хочеться їсти, варена картопля буде відмінним виходом із ситуації. Крім цього, картопля володіє корисними властивостями, такими як: наповненість вітамінами C, B, B2 та іншими; багатий кальцієм і допомагає знизити рівень холестерину в крові. Смачне і корисне рішення ситуації на кожен день.

Покроковий рецепт

Важливо зробити правильний вибір картоплі. Білий картоплю краще вариться і не розвалюється в процесі варіння. Миємо, чистимо картоплю і прибираємо «вічка».


Беремо каструлю з товстим дном (це не менш важливий крок). Перекладаємо туди картоплю. Набираємо холодну воду, щоб вода повністю приховала картоплю.


Варимо на середньому вогні приблизно двадцять п’ять хвилин. Щоб перевірити готовність картоплі, проткніть його виделкою або ножем. Якщо предмет м’яко пройшов крізь картопля, значить він готовий.


Зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо туди один або кілька лаврових листків і залишаємо приблизно хвилин на п’ять. Можна додасть ще чорний перець горошком.

Подаємо з оселедцем або з іншого рибкою. Можна прикрасити зеленню.